Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Zo kiest u de perfecte inbouwoven

Een oven wordt vaak als het hart van de keuken gezien, hier bereidt u tenslotte die heerlijke taart of maaltijd mee. Maar het zoeken van de geschikte oven is nog wel lastig aangezien er zoveel verschillende soorten zijn. Wij helpen u graag op weg zodat het wat makkelijker wordt met zoeken.

Grootte

Bij het renoveren van de keuken of het bouwen van een nieuw huis komt waarschijnlijk op het punt dat u moet gaan nadenken over een nieuwe oven. In dat besluit is het goed om te weten welke functies uw oven moet hebben. Maar als eerste punt is het vooral belangrijk om de maat van de oven te bepalen. Vaak zijn ovens in maar twee formaten beschikbaar zijn, de oven van 60cm en 40cm. De compactere versie is wel even breed als de grotere. Ook al is hij qua hoogte kleiner, deze oven is nog steeds ruim te noemen.

Bakoven

De bakoven is ideaal voor het bakken van taarten en pizza’s, maar ook voor ovengerechten. Het voordeel is dat alles gelijkmatig verwarmd wordt, hierdoor is het zelfs mogelijk om twee pizza’s tegelijkertijd te verwarmen. Dit apparaat is alleen niet geschikt voor het ontdooien van eten of het bereiden met stoom.

Stoomoven

Een stoomoven gaart het eten doormiddel van hete stoom. Het voordeel aan dit type is dat de voedingsstoffen, de smaak en de kleur beter behouden blijft. Het is perfect voor mensen die graag makkelijk en gezond eten. Let er wel op of er een volledige stoomfunctie op zit of dat er alleen stoom toegevoegd kan worden aan de hete lucht.

De stoomoven is goed voor het garen van vis en groentes, maar wilt u ook graag lage tempraturen gebruiken voor bijvoorbeeld een krokante pizzabodem, gegaard vlees of andere maaltijden met een krokante korst? Dan kunt u beter voor de combi-oven gaan, die heeft beide functies.

Combi-oven

De combi-oven is een combinatie van zowel stoom als bakken. Deze kan dus zorgen voor het ontdooien en het garen, maar ook voor een krokante pizza bodem. Dit twee in één apparaat is heel geliefd in de keuken en bereidt de maaltijden perfect.

Wij bij Kroonkeukens hebben verschillende types en maten ovens. Deze kunnen wij ook voor u installeren. Wilt u meer weten over de ovens en de mogelijkheden daarvan? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0227 76 00 60.