Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!

Welke type koelkast past bij mij?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten koelkasten. Denk aan koelkasten met verschillende soorten groottes en breedtes, koelkasten met koel-vriescombinatie, met een freshbalancer en met een ijsdispenser. Welke koelkast past bij uw keuken en uw wensen? Wij helpen u graag verder.

Het kiezen van een koelkast

Allereerst is het van belang om rekening te houden met bepaalde zaken voordat u een koelkast gaat kiezen. Denk na hoeveel ruimte u nodig heeft en of u producten wilt invriezen. Er worden ook steeds meer nieuwe snufjes en technieken aan de koelkast toegevoegd, houdt er rekening mee of u deze wilt gebruiken. En zeker niet geheel onbelangrijk: de ruimte die u kunt gebruiken voor de koelkast in uw huis.

Tafelmodel koelkasten

Bij een tafelmodel koelkast, rond de 85 cm, zit er in veel gevallen geen vriesvak in. Wilt u deze wel? Dan levert u wel een deel van de koelruimte in. Dit model heeft geen extra snufjes en de groentelade is ondiep. Meestal wordt deze gebruikt voor 1 of 2 personen.

Koel-vriescombinaties

Bij een koel-vriescombinatie koelkast worden de koel- en vriesruimte ruim onderscheiden met beiden een losse deur. Beide delen beschikken over extra ruimtes zoals een vershoudlade. Het is van belang dat er genoeg ruimte in huis beschikbaar is omdat deze koelkasten relatief groot zijn.

Alle 1-deurskoelkasten

Deze koelkast kunt u kiezen wanneer u geen vriesvak nodig heeft of wanneer u al een aparte vriezer in huis heeft. Er is namelijk geen vriesgedeelte beschikbaar. Grotere huishoudens hebben veel aan deze koelkast omdat er veel boodschappen in kwijt kunnen.

Amerikaanse koelkasten

Een Amerikaanse koelkast beschikt over bijna alle functionaliteiten die een koelkast te bieden heeft. Denk aan een water- en ijsdispenser, een koel- en vriesgedeelte, een door-in-door en genoeg ruimte voor de groentes. De koelkast is geschikt voor grote huishoudens en kent twee soorten: side-by-side en French door. Wilt u een koelgedeelte dat naast het vriesgedeelte zit? Dan kunt u kiezen voor een side-by-side. Bij een French door zit het koelgedeelte boven het vriesgedeelte. Nog een belangrijk punt de keuze voor deze koelkast: deze koelkast verbruikt veel energie. Dat is een goed punt om rekening mee te houden.

Inbouwkoelkasten

U kunt ook kiezen voor een inbouwkoelkast. Hierbij moet u goed weten welke afmetingen u nodig heeft om de koelkast in uw keuken te laten bouwen. Laat u hierover adviseren.

Nog geen keuze kunnen maken?

Wij van Kroonkeukens adviseren u graag over uw keuze voor een koelkast. Kom langs in onze showroom voor persoonlijk advies en om diverse voorbeelden te bekijken. Maak een afspraak via 0227 – 76 00 60 of vul het contactformulier in.