Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Welke achterwand kies ik?

Er komt veel kijken bij een keuken: keukenapparatuur, waar komen de stopcontacten, kleur, greepjes, kraan en spoelbak. Maar vaak blijft de achterwand van de keuken een ondergeschoven kindje. Terwijl de achterwand juist de eyecatcher van de keuken kan zijn. Er is veel mogelijk bij de achterwand: tegels, glas, verf of behang. Daarnaast is de achterwand niet alleen praktisch, maar kan de keuken net dat beetje extra’s geven. Hoe kiest u de juiste achterwand? Wij geven tips!

Tegels

Een van de meest gekozen achterwanden zijn tegels. Hier heeft u veel keuze in qua kleur, formaat en materiaal. Kiest u voor standaard tegels met glans? Of gaat u voor een aparte vorm en kleur? Tegenwoordig is het een trend om geglazuurde gekleurde tegels in vissengraatpatroon als achterwand voor de keuken te gebruiken. Tegels zijn gemakkelijk schoon te maken. Het enige nadeel is dat de voegen naar verloop van tijd kunnen verkleuren.

Glas

Een glazen achterwand kan een bijzonder effect geven. Het wordt met name gebruikt als achterwand bij het fornuis, zodat de wand de spatten opvangt. Maar steeds vaker zien we het in de hele keuken terug. Kies je voor een achterwand van glas? Zorg er dan voor dat het gelaagd glas is. Dit glas kan goed tegen een stootje en is veilig. Wilt u de glazen achterwand net even anders maken? Kies er dan voor om behang achter het glas te plaatsen. Hierdoor kan de achterwand helemaal aangepast worden op de stijl van de keuken.

Behang of verf

U kunt het behang niet alleen achter het glas plaatsen, maar ook zonder glas kunt u behang als achterwand gebruiken. Let wel: de keuken is een vochtige plek en een vlek is snel gemaakt. Dit is vaak niet gemakkelijk van een geverfde of behangen muur af te halen. Kiest u toch voor behang of verf als achterwand? Zorg er dan voor dat het een soort is die schoongemaakt kan worden.

RVS

Op zoek naar een strakke en stoere uitstraling? Dan is een RVS achterwand geschikt voor uw keuken. Het geeft een industriële look aan uw keuken. Daarnaast is RVS gemakkelijk schoon te houden, hygiënisch en duurzaam. Een nadeel van RVS is dat vlekken, krassen en vingerafdrukken goed te zien zijn.

Bent u op zoek naar de geschikte achterwand en wilt u hier graag advies over ontvangen? Onze adviseurs helpen jou graag verder in onze showroom. Kom langs voor voorbeelden in onze showroom aan De Wieken 2 in Hippolytushoef.