Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Wel of geen greeploze keuken

Greeploze keukens ogen modern, ruimtelijk en het heeft een strakke uitstraling. In veel huishoudens is dan ook een keuken geplaatst zonder greepjes. Greeploze keukens hebben zo zijn voor- en nadelen. Wanneer kiest u wel en wanneer niet voor een greeploze keuken? Wij zetten een aantal voor- en nadelen voor u op een rijtje.

Voordelen

Een greeploze keuken brengt veel voordelen met zich mee, denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de keuken. Doordat er nergens grepen aan zitten kunt u makkelijk over alle kastjes en deuren zonder op te moeten passen voor de grepen of de grepen schoon te maken.Het is wellicht maar een klein voordeel, maar het zorgt er wel voor dat u gemakkelijk een snelle doek over de keuken haalt.

Een ander voordeel is dat de keuken een stuk ruimtelijker lijkt zonder grepen. Daarnaast is het een stuk veiliger voor kinderen. De kastjes kunnen niet zomaar open worden getrokken en ze kunnen zichzelf niet bezeren aan de uitstekende grepen.

Nadelen

Een greeploze keuken ook zijn nadelen. Ten eerste zijn de lades van een greeploze keuken wat zwaarder en dus lastiger te openen. Het is wat lastiger om kracht te zetten op een inkeping dan wanneer u gebruik maakt van een greep.

Greeploze keukens zijn over het algemeen een stukje duurder dan keukens met grepen, dit komt doordat de kosten bij greeploze keukens vooral in de techniek en materialen zit. Een ander nadeel is dat een greeploze keuken een klein stukje minder ruimte heeft dan een keuken met grepen, Dit komt door de lijsten die onder het werkblad zitten. Een greeploze keuken heeft over het algemeen zo’n 5% minder opbergruimte.

Twijfelt u of u moet kiezen voor een keuken met grepen of juist greeploos? Kroonkeukens adviseert u graag. Kom langs in onze showroom aan De Wieken 2 in Hippolytushoef voor meer informatie en advies.