Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Wel of geen bovenkastjes in de keuken

Wanneer u een nieuwe keuken wilt aanschaffen of uw huidige keuken wilt verbouwen is de indeling van de keuken erg belangrijk. Vergeet daarbij vooral de keukenkastjes niet, zoals de bovenkastjes. Over het algemeen gaan mensen er vanuit dat bovenkastjes nodig zijn om spullen efficiënt op te bergen. In dit artikel nemen we de verschillende voor- en nadelen op het gebied van keukenkastjes met u door.

Voordelen

De meeste standaard bovenkastjes hebben een grote hoeveelheid opslagruimte. Door middel van de deurtjes is de inhoud niet te zien, wat het een opgeruimde uitstraling geeft. Dit soort kastjes zijn verkrijgbaar in bijna alle soorten stijlen. Van modern tot klassiek en van landelijk tot strak. Keukenkastjes met glazen deuren zijn overigens heel sfeervol en kunnen goed dienen om servies in op te bergen. Dit geeft uw keuken een speciaal accent.

Nadelen

Een nadeel van de grote opslagruimte is dat het veel ruimte van de keuken in beslag neemt. Dit geeft de keuken een minder ruimtelijke uitstraling. Over het algemeen zijn keukenkastjes relatief duur, al helemaal wanneer ze tot het plafond reiken. Ook is de bovenste plank vaak moeilijk bereikbaar, al helemaal om datgene te pakken wat achterin ligt. Daarnaast is er door de bovenkastjes geen ruimte meer voor eventuele ‘aankleding’ en accessoires, wat de keuken minder eigenheid geeft.

Andere opties

Er zijn ook andere manieren om spullen op te bergen in de keuken, zo kunt u ook gebruik maken van open kastjes. Deze geven een ruimtelijk effect en bieden ook nog veel opbergruimte. Een nadeel van deze kastjes is dat de spullen netjes en strak opgeborgen worden, vanwege het feit dat er geen deurtjes zijn waar het achter verscholen zit.

 Een andere mogelijkheid is om de bovenkastjes te vervangen door planken. Deze geven een enorm open en ruimtelijk effect. Een nadeel is dat er relatief weinig opbergruimte gecreëerd wordt. Ook kan hier alles gezien worden en komt het snel rommeling over.

Zwevende kastjes lijken op bovenkastjes, alleen hebben de zwevende kastjes een modernere uitstraling doordat ze niet tot het plafond reiken. Omdat deze kastjes niet tot het plafond reiken ontstaat er een ruimte tussen die niet benut wordt. Dit kan een nadeel zijn als u veel opbergruimte nodig heeft.

Heeft u na het lezen van dit artikel geen flauw idee waar u voor moet kiezen? Kroonkeukens denkt graag met u mee en geeft advies. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0227 76 00 60 of loop binnen in onze showroom aan de Wieken 2 in Hippolytushoef.