Wel of geen bovenkasten in de nieuwe keuken?

De laatste jaren zien we het steeds vaker: keukens zonder bovenkasten. Bij het ontwerpen van een nieuwe keuken ben je altijd op zoek naar de perfecte indeling. Door de bovenkasten van de keuken weg te laten wordt er meer rust gecreëerd in vaak krappere ruimtes. Kies jij voor een ruimtelijke uitstraling of voor meer opbergruimte? 

 

Voordelen 

Het weglaten van de bovenkasten heeft een aantal voordelen. Naast het feit dat je nooit meer je hoofd stoot, geeft het een open uitstraling. Vooral bij kleine keukens kan dit zorgen voor meer licht en ruimte. 

Omdat al het keukengerei zich in de onderkasten bevindt, kun je overal makkelijk bij. Dit is beter voor je houding en rug. Je hoeft geen krukjes of trapjes meer te gebruiken om bij je spullen te komen.

Daarnaast is er ruimte voor het uitstallen van decoratie, persoonlijke accessoires en planten.Of je kunt de wand achter het aanrecht voorzien van een mooie backsplash, om de keuken aan te passen aan jouw favoriete stijl en sfeer. Of dit nu landelijk is, bohemien of industrieel, je kunt er alle kanten mee op.

 

Nadelen 

Het grote nadeel van het weglaten van bovenkasten is het gemis aan opbergruimte. Toch zijn er veel alternatieven om dit probleem op te lossen. Denk hierbij aan wandplanken, korflades en een kookeiland. Ook kun je kiezen voor het plaatsen van een extra kastenwand. Wat voor jou de beste oplossing is, hangt af van de beschikbare ruimte en jouw wensen.

 

Zin om je eigen keuken aan te pakken? 

Ben jij benieuwd naar alle mogelijkheden? Kom dan langs in onze showroom. Daar adviseren wij je graag en stellen wij jouw droomkeuken samen. Maak snel een afspraak via 0227 – 76 00 60, info@kroonkeukens.com of vul het contactformulier in.