Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Wat is de juiste hoogte van het werkblad van uw keuken?

Is uw keuken toe aan vervanging en gaat u een nieuwe uitzoeken? Dan kunt de keuken volledig naar uw wens samenstellen. Van de kleur tot het materiaal. Maar ook de werkbladhoogte is belangrijk en mag niet vergeten worden. Wat de ideale hoogte is, is voor iedereen weer anders. Wanneer de werkbladhoogte niet past bij u kan het zorgen voor lichamelijke klachten als rugpijn. Bij Kroonkeukens adviseren wij u graag over de juiste hoogte en vertellen we u hier meer over.

Comfortabel koken

Om comfortabel en ontspannen te kunnen koken moet het werkblad op de juiste hoogte staan. Een te laag werkblad zorgt voor rugklachten en een te hoog werkblad voor pijn aan de schouders. De standaard hoogte van een werkblad is ongeveer 92 centimeter. Dit is gebaseerd op de gemiddelde lengte van personen. Wanneer u langer of kleiner bent dan gemiddeld, is dit geen ideale hoogte. Kies daarom bij het aanschaffen van een nieuwe keuken eerst voor de hoogte van het werkblad. Daar kan de rest van de keuken op worden aangepast.

Wat is de ideale hoogte voor u?

Wat voor u de beste hoogte van het keukenblad is, is afhankelijk van een aantal factoren. Houd rekening met alle gebruikers van de keuken. Wie staat er het vaakst in de keuken? Neem de lengte van die persoon als uitgangspunt. Daarnaast is het goed om te kijken hoeveel voet- en werkruimte u heeft. De beste werkhouding heeft u wanneer u tegen het werkblad aan staat.

Bij Kroonkeukens adviseren wij u graag over de juiste werkhoogte en welke keuken goed bij uw situatie past. Dankzij een nieuwe keuken van Kroonkeukens kunt u weer jarenlang prettig koken zonder last te krijgen van lichamelijke klachten. In onze showroom kunt u zelf proberen welke hoogte voor u goed werkt.

Wilt u meer weten? Bel dan naar 0227 – 76 00 60 of kom langs in onze showroom aan de Wieken 2 in Hippolytushoef.