Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Voor- en nadelen van koken op inductie

Beetje bij beetje worden de huishoudens in Nederland gasloos. Dat betekent dat u ook ooit anders zal gaan koken dan op gas, zoals elektrisch of op inductie. Bij koken op inductie wordt niet de kookplaat, maar de pan zelf opgewarmd. Staat de inductiekookplaat aan maar staat er geen pan op, dan gebeurt er ook niks. Wanneer de pan van de kookplaat af wordt gehaald schakelt deze zichzelf uit. Kroonkeukens zet de voor- en nadelen van koken op inductie op een rijtje!

Voordelen van koken op inductie

Energiezuinig
Bij een inductiekookplaat gaat er weinig energie verloren. Wanneer de pan van de kookplaat af wordt gehaald gaat de kookplaat automatisch uit. Een inductieplaat gebruikt dus alleen energie wanneer u het nodig heeft.

Veilig
Er zijn geen vlammen en alleen de pan wordt heet. Hierdoor is het veiliger om op een inductiekookplaat te koken dan op een gasfornuis.

Gemakkelijk
Een inductiekookplaat is vlak en van glas. Dit zorgt ervoor dat het heel gemakkelijk schoon te maken is. De kookplaat is direct na het koken afgekoeld, waardoor u snel na het koken de plaat schoon kunt maken.

Snel warm
Een inductiekookplaat komt snel op temperatuur en koelt ook weer vlug af. Hierdoor kookt het water snel en kunt u binnen no-time een gerecht klaarmaken.

Nadelen van koken op inductie

Prijzig
Een inductiekookplaat is wat prijziger dan andere kookplaten. Dit is dus even investeren, maar verdient zich uiteindelijk terug door het efficiƫnte koken.

Pannen
Gaat u over naar koken op inductie, dan kunt u uw huidige pannen niet meer gebruiken. De bodem van de pan moet namelijk magnetisch zijn, zodat de pan contact maakt met de kookplaat. Als dit niet het geval is wordt de pan niet warm.

Elektriciteit
Doordat de inductieplaat om een hoog vermogen vraagt, heeft u een kookgroep nodig die voldoende elektriciteit levert. In sommige gevallen zal er een aparte elektriciteitsgroep aangelegd moeten worden.

Advies over koken op inductie

Denkt u erover om te gaan koken op inductie? Kroonkeukens adviseert u hier graag over. Kom langs in onze showroom aan de Wieken 2 in Hippolytushoef om de diverse mogelijkheden te bekijken.