Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Veelgestelde vragen over werkblad- en kookplaatafzuiging

Steeds meer mensen kiezen voor een afzuiging in het werkblad of in de inductiekookplaat. Hierdoor is er geen afzuiging meer nodig die in het zicht hangt. Dit zorgt voor een mooie en strakke uitstraling. Wat zijn de voordelen van een werkblad- of kookplaatafzuiging en hoe werkt het precies? Kroonkeukens geeft antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wat zijn de voordelen van een werkblad- en kookplaatafzuiging in vergelijking met een losse afzuigkap?

Doordat de afzuiging dicht bij de bron is, heet u minder last van kookluchten. Bij een losse afzuigkap verdwijnt 25% van de kooklucht in huis en wordt het niet afgezogen. Bij een afzuiging in het werkblad of kookplaat wordt bijna 100% van alle luchtjes afgezogen. U heeft geen last meer van een afzuiger die in het zicht hangt. Een ander voordeel is dat de afzuiging eenvoudiger schoon te maken is dan een traditionele afzuigkap.

Wat gebeurt er als er vloeistof in de afzuiger valt?

Gelukkig zijn de geïntegreerde afzuigers zo ontworpen dat er een afvoer naar een overloopreservoir in zit. Via deze afvoer kan het vloeistof weglopen. Zo wordt voorkomen dat het vocht in de afzuiger zelf komt.

Hoe kan de filters schoonmaken of vervangen?

Via de bovenkant van de kookplaat of het werkblad kunt u eenvoudig de filters uit de afzuiger halen. U kunt deze vervolgens schoonmaken of vervangen.

Werkt werkblad- of kookplaatafzuiging net zo goed als een afzuigkap?

De geïntegreerde afzuiging werkt net zo goed als een afzuigkap. Er zit een krachtige motor in. Het nadeel hiervan is dat de motor harder moet werken en dus iets meer geluid maakt.

Kan de werkblad- of kookplaatafzuiger op afvoer naar buiten of op recirculatie?

De afzuiging kan zowel naar buiten afvoeren als de lucht recirculeren. Laat u in onze showroom adviseren over de mogelijkheden en welke optie het beste bij uw situatie past.

Wat is het verschil tussen een downdraft en een kookplaat met afzuiging?

Bij een kookplaat met afzuiging is de afzuiging verwerkt in de kookplaat en is het 1 apparaat. Bij downdraft wordt de afzuiging gecombineerd met een losse kookplaat. Een downdraft is een afzuigkap die achter de kookplaat gemonteerd wordt. Deze wordt dus netjes verwerkt in het werkblad.

Heeft u vragen over werkblad- of kookplaatafzuiging?

Onze adviseurs staan voor u klaar. Zij helpen u graag verder in onze showroom. Daar kunt u ook diverse voorbeelden bekijken. We zien u graag snel bij Kroonkeukens!