Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Uw keuken kindvriendelijk maken

De keuken is misschien wel de minst kindvriendelijke ruimte in huis. Een ongeluk in de keuken zit namelijk al in een klein hoekje. Messen, hete pannen, schoonmaakmiddelen en ander apparatuur wilt u natuurlijk wel veilig afgesloten hebben voor die grijpgrage handjes. Wij hebben een aantal tips die ervoor zorgen dat uw keuken een veilige omgeving wordt voor uw kind.

Gepaste hoogtes

Allereerst is het belangrijk om de apparatuur op een veilige hoogte te plaatsen. Op armhoogte (100-140 cm) is de oven niet alleen buiten bereik van uw kind, maar ook voor uzelf is dit de ideale werkhoogte. Op die hoogte kunt u het beste de gerechten in en uit de oven halen. Ook snoeren moeten goed weggewerkt worden of buiten bereik van uw kind zijn.

Dek scherpe hoeken van tafels of aanrechten af met een hoekbeschermer, hierdoor zal het kind geen schade oplopen als ertegenaan gebotst wordt. Ook is het goed om de lage stopcontacten af te dekken met kinderbeveiliging, daardoor kunnen er geen vingers het stopcontact in.

Slimme functies

Een keuken kan veel apparatuur bevatten. Neem bijvoorbeeld de inductiekookplaat. Deze plaat wordt zelf niet heet, alleen de pan wordt heet. Daarnaast schakelt de plaat zichzelf uit als de pan ervan af wordt gehaald, ook als u het zelf vergeet uit te zetten. Doordat de inductiekookplaat niet heet wordt zal het kind zich niet verbranden als hij hem aanraakt. Dit is slechts één van de voorbeelden van slimme functies die keukenapparatuur kan hebben.

Veilig opbergen

De lades met gevaarlijke voorwerpen of giftige schoonmaakproducten kunt u het beste vergrendelen of opbergen in een hoge kast. Dit geldt ook voor breekbare spullen.

Wilt u uw keuken kindvriendelijk maken? Kroonkeukens helpt u graag. Kom langs in onze showroom aan de Wieken 2 in Hippolytushoef om de mogelijkheden te bespreken.