Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!

Tips voor het onderhouden van de vaatwasser

Regelmatig onderhoud van uw vaatwasser voorkomt eventuele storingen en slijtage. Door het onderhoud goed uit te voeren zal de levensduur van uw vaatwasser langer zijn. Wilt u weten hoe u uw vaatwasser goed onderhoud? Lees dan vooral verder.

Waarom moet u de vaatwasser onderhouden?

Er komt een hoop viezigheid in een vaatwasser terecht. Het is daarom belangrijk om de vaatwasser regelmatig te onderhouden. Het onderhoud zorgt ervoor dat de vaat er fris en vooral schoon weer uitkomt, de vaatwasser fris ruikt en dat er geen problemen ontstaan.

Heet vaatwasprogramma

Voordat u zelf echt begint met de schoonmaak van uw vaatwasser is het slim om van tevoren een heet vaatwasprogramma te draaien. Door regelmatig een heet programma te draaien spoelt de vaatwasser alle vetresten weg. Vetresten kunnen zich namelijk gaan afzetten in de vaatwasser. De vaatwasser raakt dan vervet en de machine maakt dan niet meer alle vaat goed schoon.

Filters schoonmaken

De filters zijn de plekken waar misschien wel het meeste viezigheid zit. Het vieze water wordt namelijk via de filters weer afgepompt en al het vuil blijft hierachter. Wanneer u niet regelmatig uw filters schoonmaakt kan het zo zijn dat de filters verstopt raken. Een verstopte filter kan ervoor zorgen dat het water niet meer goed kan worden afgepompt. Door het water dat niet goed wordt afgepompt, gaat de vaatwasser stinken. U kunt de filters losmaken en eruit halen, zo kunt u ze makkelijk gemakkelijk schoonmaken en daarna weer op hun plaats draaien.

De sproeiarm

Na verloop van tijd kunnen de gaatjes in sproeiarmen verstopt raken door kalk of restjes in het rondgepompte water. Als sproeiarmen verstopt raken, verdelen ze de waterdruk niet meer goed. De vaat wordt mogelijk niet goed schoon of er ontstaat lekkage.

Wanneer u de sproeiarm kunt losdraaien, haal deze dan uit de vaatwasser om schoon te maken. Haal ze uit de machine, spoel ze af onder de kraan en prik de gaatjes door.

Binnenkant vaatwasser

Aan de binnenkant van de vaatwasser kan vuil zich gemakkelijk ophopen. Het vuil gaat stinken en de binnenkant van de vaatwasser wordt aangetast. U kunt bijvoorbeeld de vaatwasserdeur afnemen met een vochtige doek.

Machinereiniger

Om de machine echt helemaal goed te reinigen kunt u vaatwasmachinereiniger gebruiken. Draai een lege vaatwasser met de machinereiniger en de vaatwasser wordt nu ook goed gereinigd in de leidingen waar u zelf niet bij komt.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of bellen naar 0227 – 76 0060. Ook kunt u langskomen in onze showroom aan De Wieken 2 in Hippolytushoef.