Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Tips bij het kiezen van keukenapparatuur

Keukenapparatuur is onmisbaar in iedere keuken. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van uw aankoop van een nieuwe keuken. Welke keukenapparatuur past in uw keuken en is echt onmisbaar? Waar let u op bij het kiezen van keukenapparatuur? Kroonkeukens geeft tips.

De 5 belangrijkste keukenapparaten

Er zijn een aantal apparaten die standaard zijn in iedere keuken en die niet mogen ontbreken. Onder deze apparaten vallen de kookplaat, afzuiging, koelkast, vaatwasser en oven. Sommige mensen geven nog de voorkeur aan een aparte vriezer, in plaats van een koel- vriescombinatie. De aandachtspunten per apparaat zijn:

Kookplaat

De belangrijkste keuze die u hierbij moet maken is of u voor elektrisch of gas gaat. Een gaskookplaat is gemakkelijk te bedienen en vaak goedkoper dan een keramische kookplaat. Een gaskookplaat is wel gevaarlijker en het is moeilijker om schoon te maken. Een elektrische kookplaat koelt snel af, past goed bij een strakke keuken en is nauwkeurig in te stellen. Daarnaast kan daar de afzuiging ook in verwerkt worden.

Vaatwasser

Er zijn weinig mensen die zonder vaatwasser leven. U kunt kiezen uit verschillende modellen en types. Kiest u voor een vrijstaand model of voor een volledig geïntegreerd model? Alles is mogelijk. Let ook op hoeveel energie een vaatwasser gebruikt. Een energiezuinige vaatwasser kan op kosten besparen.

Afzuiging

Qua afzuiging is er tegenwoordig enorm veel mogelijk. Kiest u voor een afzuigkap met een afvoerpijp naar buiten of voor recirculatie? En daarnaast kan er een afzuigkap boven de kookplaat worden geplaatst, maar u kunt ook kiezen voor een afzuiging in de kookplaat zelf. Dit is bijvoorbeeld zeer geschikt voor in een kookeiland.

Oven

Ook de oven kunt u volledig naar wens en gebruik kiezen. Wilt u meerdere gerechten tegelijk kunnen bereiden, kunnen stomen of gebruikt u de oven niet zo vaak? Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op uw keuze. Bij Kroonkeukens laten we u graag verschillende soorten ovens zien en adviseren we u over de mogelijkheden.

Koelkast

Een van de eerste keuzes die u moet maken als het om een koelkast gaat is of u voor een inbouw of vrijstaande koelkast gaat. Daarnaast is ook het formaat van belang. U kunt voor een standaard model gaan, een koel-vriescombinatie of voor een koelkast met dubbele deur. De grootte van het gezin en de hoeveelheid levensmiddelen erin moeten passen spelen hierbij een grote rol.

Overige apparatuur

Naast de basis apparatuur kunt u ook kiezen voor een inbouw koffiemachine, een combimagnetron, wijnkoelkast, kokendwaterkraan en nog veel meer. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Kom dan langs in onze showroom. Daar adviseren wij u graag over de mogelijkheden en stellen wij uw droomkeuken samen.