Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Tips bij het kiezen van een goede keukenindeling

Een keukenindeling kan een lastige puzzel zijn. U wilt de ruimte optimaal benutten en alles erin kwijt dat u nodig heeft in de keuken. Hoe richt u de keukenindeling zo gebruiksvriendelijk mogelijk in? Kroonkeukens heeft tips hoe u bepaalde elementen op de juiste manier indeelt. Zo komt u tot de perfecte keukenindeling voor uw woning!

Vorm van de keuken

Het begint bij de keuze voor de vorm van de keuken. Gaat u voor een rechte keuken of past een hoek beter bij uw huis? Heeft u veel ruimte voor de keuken, dan heeft u ook meer keuze. Kies dan bijvoorbeeld voor een keukeneiland, een U-vormige keuken of een parallelle keuken waarbij er twee keukenblokken tegenover elkaar staan. Bij Kroonkeukens kunnen wij uw ruimte en toekomstige keuken 3D weergeven. Wij maken een 3D-tekening van uw situatie, zodat u gemakkelijker een beslissing kunt maken.

Keukendriehoek

Bent u al bekend met de keukendriehoek? Dit is de driehoek waarin u de kookplaat, koelkast en spoelbak plaatst. In een keuken is ergonomie en gebruiksvriendelijk belangrijk. Des te beter u de driehoek heeft ingedeeld, des te minder afstanden u af hoeft te leggen tijdens het koken. U kunt sneller werken en heeft alles binnen handbereik. Zorg ervoor dat de afstand tussen de onderdelen van de keukendriehoek niet groter dan 8 meter is.

Waar plaats ik het apparatuur?

Plaats apparatuur zoals de oven ter hoogte van het werkblad. Hierdoor kunt u gemakkelijk eten erin zetten en er weer uithalen. De perfecte hoogte van de koelkast bepaalt u door het middelpunt van de koelkast ter hoogte van het werkblad te plaatsen.  

Advies over de keukenindeling

Bij Kroonkeukens helpen wij u graag met het bepalen van uw ideale keukenindeling. Voor iedereen is dit weer anders. In onze showroom laten wij u diverse mogelijkheden zien en geven wij u persoonlijk advies. Onze adviseur realiseert samen met u uw droomkeuken!