Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Ruim de vaatwasser slim in

Heeft u een vaatwasser? Dan loopt u vast weleens tegen de volgende punten aan: hoe zorg je ervoor dat er zoveel mogelijk inpast en dat ook alles er weer schoon uitkomt? Wanneer u de vaat te dicht op elkaar plaatst blijft het alsnog vuil. Kroonkeukens geeft u een aantal tips om de vaatwasser zo slim mogelijk in te ruimen.

  • De waterstroom in de vaatwasser loopt rond. De watersnelheid is het laagst langs en onderin de vaatwasser. De straal is juist het hardst midden en bovenin de vaatwasser, recht boven de spoelarm. Om hier gebruik van te maken kunt u de borden het beste in een cirkel plaatsen en niet achter elkaar.
  • Plaats onderin de vaatwasser, langs de kant de vaat waarop proteïne als ei en vlees hebben gelegen. De waterstralen zijn hier minder krachtig, hierdoor kan het water op de vaat inwerken voordat het wordt weggespoeld.
  • Etensresten met koolhydraten kunnen het beste bovenin en boven worden geplaatst. Hier zijn de waterstralen krachtig genoeg om het vuil te verwijderen.
  • Plaats kopjes en glazen altijd met de openkant naar beneden. Zo voorkomt u dat het kopje wordt gevuld met afwaswater.
  • Sorteer het bestek op materiaal: zet zilver niet bij roestvast staal. Dit zorgt namelijk voor contactcorrosie.
  • Plaats houten pollepels, schalen en snijplanten niet in de vaatwasser. Hierdoor kunnen ze scheuren of splijten.
  • Bestek met een kunststof of houten greep kunt u beter niet bij het gewone bestek plaatsen. Dit kan roest veroorzaken, daarom adviseren wij om dit apart af te wassen.

Met deze tips kunt u de vaatwasser zo handig mogelijk inruimen. Let er bij het uitruimen nog op dat u eerst de onderste rij leegt en daarna de bovenste. Zo voorkomt u dat er vieze waterresten op de schone borden onderin terecht komt.