Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Onderhoud van een houten keuken

Een houten keuken vergt het nodige onderhoud omdat het om een natuurproduct gaat. Daarnaast kan het materiaal niet tegen alle soorten schoonmaakmiddelen of tegen veel vocht. Een houten keuken onderhouden vereist dus speciale zorg. Wij geven u graag wat tips op gebied van het onderhoud van de houten keuken.

Houtfineer of houtlook?

Het is belangrijk om te weten of u houtfineer of houtlook fronten heeft. Houtlook houdt in dat de fronten zijn gemaakt van kunststof, maar wel op hout lijken. Dit materiaal is een stuk minder gevoelig dan echt hout. Een mild sopje van allesreiniger met water is genoeg om het schoon te houden!
Heeft uw keuken houtfineer fronten, oftewel keukendeurtjes met echt hout? Dan moet er rekening worden gehouden met speciale schoonmaakmiddelen.

Schoonmaakproducten voor de houten keuken

Houtfineer fronten hebben een speciale laklaag die het hout beschermd tegen invloeden van buitenaf. Door gebruik te maken van milde reinigingsmiddelen die niet schuren, blijft de laklaag intact. Doet u dit niet? Dan zal het hout beschadigen en verkleuren.

Een houten keuken in de juiste omgeving

Hout is een natuurproduct en dus erg levendig. Om te voorkomen dat de houten keuken begint uit te zetten, het hout kraakt of kleine scheurtjes krijgt, mag de keuken niet aan extreem vochtige of droge lucht worden blootgesteld. Houd de temperatuur tussen de 16 en 25 graden Celsius en zorg dat de relatieve luchtvochtigheid niet lager dan 40% en hoger dan 55% ligt.

Haal viezigheid gelijk weg

Vlekken direct verwijderen is cruciaal. Hout is namelijk poreus. Hierdoor trekken vlekken en viezigheid snel in. Gebruik voor het verwijderen van viezigheid een mild sopje en een doek die geen pluizen af geeft. Die pluizen kunnen namelijk in de nerf van deuren achterblijven.

Heeft u nog meer vragen over het schoonmaken van uw houten keuken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0227-76 00 60. Of kom langs in onze showroom aan de Wieken 2 in Hippolytushoef!