Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Nieuwe koelkast? Houd hier rekening mee.

Net een nieuw huis gekocht of gewoon toe aan een nieuwe koelkast omdat de oude kapot is? Het lijkt makkelijk, een nieuwe koelkast kopen. Maar omdat de keuze zo groot is, valt het vinden van de juiste koelkast soms flink tegen. Vooral een inbouwkoelkast is niet zo gemakkelijk te vervangen. Als u rekening houdt met onderstaande punten, verkleint dit de kans op een miskoop.

 

Nismaten

Bij het aanschaffen van een inbouwkoelkast is het belangrijk om de nismaten te weten. De nismaten meet je op aan de binnenkant van de ruimte waar de koelkast in komt te staan. In die ruimte meet u de hoogte, breedte en de diepte. Met die informatie kunt u opzoek naar een koelkast die in de ruimte past.

 

Deur-op-deursysteem

Bij een deur-op-deursysteem wordt de deur van de kastdeur direct op de deur van de koelkast gemonteerd. Vergeleken bij het sleepdeursysteem bewegen deze deuren niet ten opzichte van elkaar. Bij dit systeem sluit de deur zichzelf als de opening nog 20 graden of minder is. De voordelen van dit systeem zijn dat het een grotere deuropening heeft, steviger is dan het sleepdeursysteem, zichzelf kan sluiten en dat het systeem geschikt is voor softclose.

 

Sleepdeursysteem

Bij een sleepdeursysteem is de deur van uw koelkast vastgemaakt aan de deur van de keukenkast. Hierdoor opent u ze tegelijk. Het voordeel van een sleepdeursysteem is dat het een stuk goedkoper is dan het deur-op-deursysteem.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de koelkast niet volledig in te bouwen, dan hoeft u ook geen deursysteem te gebruiken.

 

Geluidsniveau

Het is belangrijk om goed te luisteren naar de hoeveelheid geluid de koelkast maakt. Een zoemende koelkast wordt vaak als heel storend ervaren. Gelukkig maakt bijna geen enkele moderne koelkast meer geluid, tenzij er gebreken zijn. Neem in dat geval contact op met de fabrikant. In hoeverre het geluid van de koelkast te horen is, hangt ook af van de keuken en de plaats waar de koelkast staat.

Zoekt u een goede inbouwkoelkast, een losse koelkast of een combinatiekoelkast? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0227-760060 of kom langs in onze showroom in Hippolytushoef.