Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Marmer in de keuken

Kiest u voor marmer in de keuken in de vorm van een aanrecht of werkblad, dan kiest u voor een unieke, luxe en exclusieve uitstraling. Marmer is een natuurproduct en bestaat uit kalksteen. Het marmer ontstaat in de aardkorst onder hoge temperatuur en hoge druk. De aderpatronen in het marmer komen door de onzuiverheden in het gesteente. De verschillende kleuren hangen af van waar het marmer gewonnen wordt, zo kan het bijvoorbeeld naast wit ook lichtgrijs, zwart, bruin, beige, roze, rood of groen zijn.

Hoogglans of zijdeglans

Er zijn twee mogelijkheden om marmer af te werken: polijsten en zoeten. In het geval van polijsten wordt de bovenlaag meerdere keren opgeschuurd. Deze vorm van marmer noemt men ook wel hoogglans en het geeft marmer een zachte en warme uitstraling. Het oppervlak is zeer glad en hygiënisch. Door marmer te zoeten wordt het oppervlakte licht afgeschuurd, waardoor een natuurlijke uitstraling ontstaat. Deze vorm is wel gevoeliger voor vlekken en wordt zijdeglans genoemd.

Onderhoud

Wanneer u marmeren werkbladen in uw keuken heeft, moet u rekening houden met het schoonhouden en drooghouden van het blad. Eventueel kan het marmer behandeld worden waardoor werkblad beschermd is tegen vlekken en vocht. Overigens is marmer erg gevoelig voor bijtende middelen zoals bleekmiddelen of ontkalkingsmiddelen. Marmer is erg hard en gaat wel meer dan een leven mee. Ook is marmer erg slijtvast en is het relatief goed bestand tegen hitte. Het wordt wel afgeraden om hete pannen direct op het marmeren oppervlak te zetten.

Montage

Aangezien marmeren werkbladen erg zwaar zijn, word het aangeraden om de montage door vakmannen te laten doen. Het werkblad dient gesteld te worden en dat alleen al neemt veel tijd in beslag. Daarnaast bestaat er het risico van beschadiging en scheurvorming bij de montage.

Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Twijfelt u of marmer het materiaal is voor in uw keuken? Loop dan eens binnen in onze showroom aan de Wieken 2 in Hippolytushoef. Wij adviseren u over de diverse mogelijkheden en komen er samen met u uit wat het beste in uw keuken past. Voor meer informatie kunt u het contactformulier invullen of bellen naar 0227 – 76 00 60.