Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!

Maak uw keuken duurzaam

We zijn ons steeds meer bewust van het milieu en wat we eraan kunnen doen om het milieu een handje te helpen. Ook uw keuken kunt u aanpassen om te verduurzamen. Benieuwd wat u precies kunt doen om bij te dragen aan een betere wereld? Wij hebben een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet.

Zuinig apparatuur

Minderen in energieverbruik draagt bij aan een duurzame keuken. Dit kunt u realiseren door te kiezen voor energiezuinig apparatuur. U kunt bij het aanschaffen van keukenapparatuur kijken naar de energie labels: A+++ is het meest zuinig. Niet alleen het apparaat zelf, maar ook de plaatsing ervan zorgt voor hoe zuinig de apparatuur is. Een koelkast moet bijvoorbeeld veel harder werken wanneer deze een groot gedeelte van de dag in de volle zon staat.

Duurzaam koken

Er zijn 2 vormen van koken, namelijk: elektrisch of gas koken. Kookt u elektrisch, ga dan voor groene stroom. Vanzelfsprekend is elektrisch koken beter voor het milieu dan koken op gas, maar door op groene stroom te koken wordt het nog duurzamer. Ook voor gas geldt, kook op groen gas. Het is eigenlijk hetzelfde als aardgas maar dan een stuk verantwoorder.

Afzuigkap

Ventileren in de keuken is belangrijk om vocht, verbrandingsgassen en kookluchtjes snel het huis uit te krijgen. Ook aan die ventilatie worden steeds hogere eisen gesteld. Een conventionele afzuigkap zuivert de lucht en blaast de warmte naar buiten. Hier gaat jaarlijks veel energie mee verloren. Zorg er daarom voor dat u een goede afzuigkap heeft die niet te veel warmte naar buiten blaast.

Water

Voor waterbesparing zijn er veel oplossingen. Zo zijn er zelfsluitende kranen, elektronische kranen en volumestroombegrenzers. Deze handige snufjes zorgen ervoor dat u tot wel 50% water kunt besparen. Maar u hoeft natuurlijk niet van die technische snufjes aan te schaffen. U kunt namelijk ook beginnen bij simpele dingen, zoals de vaatwasser pas aan zetten wanneer deze echt helemaal vol zit of de afwas te doen in een teiltje zonder lopend water.  

Vuilnis scheiden

Kies ervoor om uw vuilnis te scheiden. Zo kunt u een normale vuilnisbak nemen voor etensresten en een vuilnisbak voor uw plastic afval.

Een duurzame keuken

Wilt u zelf ook graag een duurzame keuken aanschaffen of uw huidige keuken verduurzamen? Dat kan! Kroon Keukens helpt u graag! U kunt u laten adviseren door onze adviseurs in onze showroom aan De Wieken 2 in Hippolytushoef. Voor meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen via het contactformulier of via het telefoonnummer 0227 – 76 00 60.

 

Maak uw keuken duurzaam