Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Kleine keuken inrichten

Heeft u een kleine keuken en weet u niet hoe u goed in moet richten? Er zijn een aantal tips & tricks die ervoor zorgen dat u uw keuken efficiënt in kunt delen en dat de ruimte ook nog eens groter lijkt. Wij hebben deze tips op een rijtje gezet zodat u uw perfecte kleine keuken kunt creëren.

De hoogte in

Als u een kleine keuken heeft dan betekent dat vaak dat u niet in de breedte kunt werken. De oplossing hiervoor is om de hoogte in te gaan. Door keukengerei aan de muur te hangen en kastjes aan de wand te hangen heeft u toch nog een hoop ruimte. Pannen aan een plafondrek hangen of het servies op een plank plaatsen zijn allemaal opties die u kunt overwegen.

Lichte kleuren & rust

Als u graag de ruimte groter wilt laten lijken dan zijn lichte kleuren, lampen en de inval van het licht factoren waar u rekening mee moet houden. Een lichte keuken lijkt altijd ruimer! Dit komt omdat een lichte ruimte onbewust een prettiger gevoel geeft. Inbouwlicht is voor een kleine keuken de ideale oplossing.

Een kleine keuken staat gelijk aan weinig ruimte. Houdt het daarom zo rustig mogelijk. Veel spullen kunnen ervoor zorgen dat de keuken nog kleiner lijkt. Zorg daarom voor eenheid, dit doet u door bijvoorbeeld alles in één stijl en kleur te houden.

Een bar

Een grote eettafel of eethoek is vaak niet mogelijk in een kleine keuken. Een mooie vervanger hiervoor is een bar in de keuken. Een bar of een hoge tafel zorgen ervoor dat u toch een plek heeft om te eten of drinken in de keuken. Ook heeft u op die manier een plek voor de mensen waar ze leuk kunnen zitten als iemand anders aan het koken is. Een bar kan zich aan de keuken bevinden, maar kan ook een vrijstaand element zijn.

Een dubbele keuken

Een kleine keuken is een breed begrip, soms is de keuken smal en lang of juist breed en klein. Als u een lange keuken heeft die wel breed genoeg is voor twee keukenblokken dan raden wij aan om dit zeker te overwegen. Een mooi voorbeeld van zo’n type keuken is de carré keuken, deze heeft aan de linker- en rechtermuur keukenblokken en de keukenapparatuur. Aan het uiteinde van de keuken staat de wasbak. Het is wel belangrijk om genoeg ruimte in het midden over te houden zodat u er minimaal met twee personen kunnen staan en werken.

Wilt u meer weten over kleine keukens en de mogelijkheden die er zijn? Kroonkeukens helpt u graag. Kom langs in onze showroom aan de Wieken 2 in Hippolytushoef of bel naar 0227-760060.