Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Kiest u voor koken op inductie of een gasfornuis?

Heeft u al een overstap gemaakt naar inductie of kookt u nog op gas? Iedereen heeft een andere manier waarop hij kookt en welke manier hij prettig vindt. Inductie en gas kennen beide hun voor- en nadelen. Wij zetten deze op een rij, zodat u goed weet wat bij u past.

Aansluiting in de keuken

Heeft u een gasaansluiting in uw keuken? Dan kunt u het beste kiezen voor een gasfornuis. Het is wel mogelijk om energie te besparen en te kiezen voor inductie, maar dan zal er het een en ander aangepast moeten worden in de keuken. Er is een aansluiting in de keuken nodig. Wat er precies nodig is, is afhankelijk van de kookplaat die u kiest.

Welke kookplaat is het veiligst?

Kiest u voor veiligheid in de keuken? Dan is een inductiekookplaat de beste optie. Als er geen pan op de kookplaat staat, werkt de kookplaat niet. Zodra de pan eraf wordt gehaald, schakelt de plaat automatisch uit. Er is nog wel wat restwarmte, maar die verdwijnt snel. Dat is ideaal met kleine kinderen.

Kookbeleving

Bij een gasfornuis ziet u de vlam en ziet u hoe hoog het vuur staat. Dit is handig bij het koken en brengt een andere beleving met zich mee. Met name voor wokken is koken op gas ideaal. Bij koken op inductie is er geen vlam en zal de beleving van het koken ook anders zijn. U ziet niet direct hoe krachtig een stand is. De plaat verwarmt alleen de pan en verbruikt daardoor minder energie.

Uitstraling

Houdt u van een strakke keuken? Daar past een inductiekookplaat perfect bij. Bij een landelijke of industriƫle keuken komt een gaskookplaat weer mooi tot zijn recht. Er bestaan diverse soorten kookplaten. Kom langs in onze showroom om voorbeelden te bekijken en uit te zoeken wat goed in uw keuken past.

Schoonmaken

Een groot voordeel aan een inductiekookplaat is dat deze gemakkelijk schoon te maken is. U kunt er een doekje overheen halen en de plaat is schoon. Een gaskookplaat vergt meer tijd en is lastiger om schoon te maken. Door de diverse onderdelen kunt u niet gemakkelijk bij iedere plek op de plaat komen.

Waar kiest u voor?

Wat goed bij u past is afhankelijk van uw wensen en de aansluiting in uw keuken. Laat u adviseren door een van onze adviseurs in de showroom. Neem contact op om een afspraak te maken.