Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!

Kiest u voor een Quooker of een waterkoker?

Steeds meer mensen kiezen voor een Quooker in de keuken. Deze kraan geeft direct kokend water. Daardoor hoeft u nooit meer te wachten totdat het water kookt. Twijfel u nog of u uw waterkoker de deur uit moet zetten en gaat vervangen door een Quooker? Wij zetten de voor- en nadelen van beide opties op een rijtje. Zo kunt u gemakkelijker een keuze maken.

Voordelen van een Quooker

Een Quooker geeft direct kokend water. U hoeft nooit meer te wachten tot het water kookt, waardoor u tijd bespaart. Daarnaast is het waterbesparend. U pakt namelijk enkel het water dat u nodig heeft. Bij een waterkoker wordt er vaak te veel water gekookt. Daarnaast verdampt er een deel van het water. Dit is met een Quooker niet zo. Al het water dat u niet nodig heeft, blijft in het reservoir. Een Quooker ziet er mooi uit en neemt geen extra ruimte in beslag op het aanrecht. Een Quooker biedt naast kokend water ook andere mogelijkheden zoals warm, koud, bruisend en gefilterd water. Het biedt dus meer mogelijkheden dan een waterkoker.

Nadelen van een Quooker

Het water van de Quooker wordt altijd op temperatuur gehouden. Dit is handig als u direct kokend water nodig heeft, maar het kost ook energie. Kies daarom alleen voor een Quooker als u regelmatig kokend water nodig heeft. Ook qua prijs zit er een flink verschil tussen een waterkoker en een Quooker. Een Quooker moet geïnstalleerd worden en een waterkoker kunt u direct gebruiken en op het aanrecht neerzetten.

Voordelen waterkoker

Een waterkoker gebruikt alleen energie wanneer u het kokend water nodig heeft. En een waterkoker is goedkoper dan een Quooker. U heeft bij waterkokers ook keuze uit diverse soorten, formaten, modellen en kleuren. Bij een Quooker kunt u kiezen uit de volgende opties:

  • Quooker Flex in chroom, RVS of zwart
  • Quooker Fusion in chroom, RVS, zwart, goud of messing patina
  • Quooker Classic Fusion in chroom, RVS, nikkel glans of messing patina
  • Quooker Nordic Twintaps in chroom of RVS
  • Quooker Nordic single tap in chroom of RVS
  • Quooker Classic Nordic single taps in chroom, RVS of nikkel glans

Daarnaast kunt u kiezen uit een ronde of vierkante uitvoering.

Nadelen van een waterkoker

Bij een waterkoker moet u inschatten hoeveel water u nodig denkt te hebben. Er verdampt altijd nog een deel, waardoor u nooit de juiste hoeveelheid kookt dat u daadwerkelijk gebruikt. Hierdoor wordt er water verspild. Daarnaast duurt het even voordat het water kookt en neemt een waterkoker ruimte in beslag op het aanrecht.

Kiest u een Quooker of een waterkoker?

Heeft u besloten om voor een Quooker te gaan? Kroonkeukens laat u graag een aantal voorbeelden zien in de showroom. Wij leveren en installeren de Quooker bij u thuis. Neem voor meer informatie contact met ons op.