Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Kies voor een duurzame keuken

Steeds meer mensen gaan bewuster leven en kiezen voor duurzame producten. Ook voor de keuken kunt u duurzame keuzes maken. Denk hierbij aan materialen en apparatuur. Hoe kunt u voor een duurzame keuken kiezen? Kroonkeukens uit Hippolytushoef geeft tips.

Keukenapparatuur

Het is de bedoeling dat we uiteindelijk volledig gasloos gaan leven. Dat houdt in dat u het beste kunt overstappen van koken op gas naar koken op inductie. Hierdoor kookt u een stuk duurzamer en volledig gasloos!

Ook met de koelkast kunt u behoorlijk wat energie besparen. Moet een koelkast zo groot zijn als dat u gewend bent of kan het ook een paar maten kleiner? Daarnaast kunt u letten op het energielabel. Kies het liefst voor een koelkast met energielabel A+++.

De vaatwasser heeft ook verschillende energielabels. Het meest energiezuinig is de vaatwasser met het label A+++. Deze vaatwassers besparen veel stroom en water. Zet de vaatwasser alleen aan als deze helemaal vol is en kies voor het zuinige ecoprogramma.

Verwarming en verlichting

Gaat u de gehele woonruimte en keukenruimte verbouwen? Vergeet dan de verwarming niet. Vloerverwarming is een stuk duurzamer dan radiatoren. Vloerverwarming gebruikt namelijk minder energie.

Ook qua verlichting valt er vaak een hoop winst te behalen. Ledverlichting verbruikt weinig energie en heeft een lange levensduur. Vervang uw oude lampen daarom voor ledverlichting.

Duurzame materialen in de keuken

Ook het gebruik van materialen speelt een belangrijke rol bij het maken van duurzame keuzes. Kies voor hout dat het FSC keurmerk heeft. Ook bamboe is een duurzame keuze. Wanneer u kiest voor een keuken met standaardmaten dan is er minder bouwafval en gaat er weinig materiaal verloren.

Toe aan een nieuwe keuken?

Bent u toe aan een nieuwe keuken? Kroonkeukens helpt u graag bij het maken van duurzame keuzes. Wij denken met u mee. Neem voor meer informatie contact met ons op.