Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Keuze spoelbak

Een spoelbak mag niet ontbreken in de keuken. Het is de plek waar we onze groenten wassen, handen wassen en waar we ons glas water vullen. Er zijn ontelbaar veel keuze mogelijkheden in spoelbakken. Zo kunt u kiezen tussen verschillende types, materialen en merken van een spoelbak.

Soort spoelbak

Grote spoelbak
Vroeger had elke aanrecht maar één spoelbak. Tegenwoordig zijn er nog veel mensen die kiezen voor een enkele spoelbak, maar ook een dubbele spoelbak behoort tot de mogelijkheden. De spoelbak is over het algemeen wat groter geworden dan voorheen en heeft als voordeel dat u er met gemak een grote pan in kunt afwassen. Het nadeel van een enkele spoelbak is dat u het maar voor één ding tegelijk kunt gebruiken.

Een grote en een kleine spoelbak 60/40
Doet u graag meerdere dingen tegelijk of werkt u graag samen met uw partner in de keuken? Dan is de combinatie tussen een grote en een kleine spoelbak wellicht de beste keuze. Het nadeel van een dubbele spoelbak is dat u er geen grote pannen in kunt wassen. In de meeste gevallen zijn de spoelbakken met grote en kleine bak verkrijgbaar in een verhouding van 60/40.

Twee even grote spoelbakken
U kunt ook kiezen voor twee spoelbakken met dezelfde afmetingen. De voordelen zijn vergelijkbaar met die van de 60/40 spoelbak. Het enige verschil zit in de verhouding van de afmeting van de twee bakken, die in dit geval 50/50 is.

Drie spoelbakken
Heeft u aan één spoelbak niet genoeg en zijn twee spoelbakken ook nog te weinig? Dan kunt u natuurlijk altijd nog kiezen voor drie spoelbakken. Deze bestaan uit 2 normale bakken met één aparte spoelbak. De aparte bak kan handig zijn voor een Quooker of fungeren als afvalbakje. Houdt er rekening mee dat de installatie veel ruimte in beslag neemt.

Materiaal spoelbak

Naast de keuze in afmeting heeft u ook nog de keuze uit diverse materialen voor de spoelbak. Wij zetten er een aantal op een rijtje.

RVS

Roestvrijstalen spoelbakken zijn makkelijk schoon te maken en erg gebruikersvriendelijk. Het duurzame materiaal kan schade oplopen in de vorm van krassen. Voor de rest is het vrijwel onmogelijk om een RVS spoelbak te vernielen.

Graniet of composiet
De aanrechtbladen van natuursteen en composiet zijn razend populair. In combinatie met een spoelbak van hetzelfde materiaal krijgt u een keuken met karakter. De granieten en composieten spoelbakken zijn roestvrij, kunnen goed tegen krassen en hebben meestal weinig tot geen last van kalkaanslag.

Porseleinen tegeltjes 
Porseleinen tegeltjes geven de spoelbak een klassieke uitstraling. Er zijn enorm veel mogelijkheden denkbaar in afmetingen, designs en kleur. Het nadeel van een porselein is dat het een vrij breekbaar materiaal is.

Bent u opzoek naar een nieuwe spoelbak of wilt u er meer over weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0227 76 00 60.