Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Keukentrends van 2022

De maanden vliegen voorbij, het wordt steeds vroeger donker buiten en we zitten al in de laatste maanden van het jaar. Tijd om te gaan kijken naar wat ons in 2022 te wachten staat. De keuken is het hart van het huis en is zeer belangrijk in iedere woning. Is uw keuken aankomend jaar toe aan vervanging? Vergeet dan zeker niet om rekening te houden met de keukentrends van het jaar 2022.

Trend 1: beige en greige

Neutrale kleuren zijn altijd al populair geweest bij keukens. Een neutrale kleur dat veel warmte uitstraalt en warmer is dan wit, is de kleur beige. Deze kleur geeft sfeer aan een keuken en maakt het net wat specialer dan een volledig witte keuken. De tint wordt vaak gecombineerd met kastanjehout. Een prachtige combinatie van twee mooie kleuren die elkaar versterken. Naast beige zijn grijstinten ook erg populair. Kies voor een greige tint; dit zit tussen lichtgrijs en lichtbeige in.

Trend 2: modern landelijk

Trends gaan soms ook prima samen. Zoals de moderne en landelijke stijl. In 2022 zien we deze stijlen steeds vaker gecombineerd. Mooie geglazuurde tegels in combinatie met een strakke keuken. Of strakke greepjes op een keuken met landelijke sierlijsten; alles is mogelijk!

Trend 3: hoge kasten

Waar we afgelopen jaar de bovenkastjes achterwege lieten, komen daar nu de hoge kastenwanden voor terug. Deze zogen voor een strak en minimalistisch design. Daarnaast biedt het natuurlijk veel opbergruimte. Daarvan kunt u nooit genoeg hebben in de keuken!

Trend 4: metallic en goud

Durft u voor een wat gewaagder ontwerp te gaan en houdt u van een luxe uitstraling? Ga dan voor gouden, metallic of messing details in uw keuken. Laat het terugkomen in greepjes, kranen, de spoelbak en kasten. Deze trend combineert ook prachtig met een gemarmerd keukenblad.

Trend 5: sfeer dankzij licht

Licht is overal in huis een sfeermaker, zo ook in de keuken. Houdt bij uw nieuwe keuken rekening met het lichtplan en kies voor genoeg basis-, werk- en sfeerverlichting. Vergeet ook de verlichting boven de kookplaat niet en creƫer extra sfeer met spots of wandlampen. Ook verlichting in de greeplijsten en keukenkasten zien we in 2022 terug.

Bent u toe aan een nieuwe keuken? Laat u adviseren en bekijk de mogelijkheden in onze showroom. We zien u graag bij Kroonkeukens!