Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Keukeneiland

Een hoekkeuken wordt het meest geplaatst in woningen, maar er zijn nog zoveel meer opties! Wanneer u voldoende ruimte heeft en echt iets speciaals wilt, kunt u kiezen voor een keukeneiland of kookeiland. Het kookeiland wordt het centrale punt van de keuken en biedt vele mogelijkheden. Het is mogelijk om het keukeneiland deels te gebruiken om aan te tafelen, maar u kunt er ook voor kiezen om het volledig aanrechtblad te laten. Daarnaast is een keukeneiland verkrijgbaar in verschillende designs en met diverse keukenbladen.

Koken of spoelen

Bij de meeste kookeilanden zien we dat het wordt gebruikt om op te koken en de kookplaat zich op het eiland bevindt. Het is ook mogelijk om voor een spoeleiland te kiezen. De spoelbak bevindt zich dan in het losstaande keukengedeelte. Houd er daarbij wel rekening mee dat er ook een afvoer midden in de keuken moet worden gemaakt. De afzuiging kan vrij hangen of worden verwerkt in het plafond of kookplaat. Hierdoor heeft u geen opvallend en groot object in uw keuken, maar is de afzuiging netjes weggewerkt.

Extra opbergruimte

Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om een kookeiland. Zo is het mogelijk om een kookeiland te combineren met een kastenwand met inbouwapparatuur of om er een eiland van te maken waar u ook aan kunt zitten. Daarnaast biedt het kookeiland ook extra ruimte om op te bergen. In het losstaande keukengedeelte kunnen kasten of lades worden gemaakt. Hierdoor krijgt u extra ruimte om pannen, kruidenpotjes en andere keukenbenodigdheden in op te bergen.

Een schiereiland in uw keuken

Heeft u geen ruimte voor een kookeiland? Dan is een schiereiland wellicht meer geschikt voor uw keuken. Een schiereiland wordt met de korte zijde tegen de wand geplaatst. Hierdoor kunnen leidingen en aansluitingen vanuit de muur komen. Wat we vaak zien is dat het schiereiland wordt gebruikt om aan te zitten.

Mogelijkheden keukeneiland

De mogelijkheden met een keukeneiland zijn oneindig. Bent u benieuwd wat voor keukeneiland het beste in uw woning past? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0227 – 76 00 60.

Keukeneiland