Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Inspiratie voor een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken biedt nieuwe mogelijkheden en een hoop keuzes. U wilt natuurlijk wel de perfecte keuken die aansluit op uw wensen. Waar moet u rekening mee houden bij het uitkiezen van een nieuwe keuken? Wat is er allemaal mogelijk? Wij hebben inspiratie voor u op een rijtje gezet.

Kleurencombinaties

De kleur in de keuken zorgt voor een bepaalde sfeer en uitstraling. Kleuren worden vaak geassocieerd met gevoelens, mensen, situaties en merken. De kleuren moeten dus perfect matchen met u. De beste tip die wij u hierbij kunnen geven is om gebruik te maken van een kleurencirkel. Hier staat elke kleur op van de kleurencirkel en zo kunt u kijken wat u een mooie kleur vindt.

Daarnaast hebben wij in onze showroom diverse kleurstalen liggen. Weet u niet wat u moet kiezen of vindt u het moeilijk om het zo op het blote oog te bepalen? Dan is het ook mogelijk om de kleurstaal mee naar huis te nemen om het daar nog eens goed te bekijken.

Gas, inductie of keramisch koken?

Koken en bakken is waarschijnlijk wat het vaakste gebeurt in de keuken. Het is daarom belangrijk om een goede kookplaat te hebben. Er zijn verschillende soorten kookplaten met elke hun eigen uitstraling en handigheidjes.

  • Gas: koken op een gaskookplaat kan iedereen doen. Het is de goedkoopste variant en er hoeven geen speciale pannen te worden aangeschaft.
  • Inductie: een inductieplaat is een kookplaat die de pannen verwarmd door een magnetisch veld. De kookplaat zelf warmt dus nauwelijks op. Het is wel noodzakelijk om speciale pannen aan te schaffen voor de inductieplaat.
  • Keramisch: deze kookplaat heeft 4 of meer verwarmingselementen, daar plaats u de pannen op. Het is belangrijk om te weten dat u bij een keramische kookplaat niet meteen begint met het bereiden van de maaltijd. De verwarmingselementen moeten eerst rood gloeien voordat dat kan. Ze worden verwarmd door elektriciteit en metalen spiralen, het afkoelen duurt hierdoor ook iets langer.

Verschillende keukenstijlen

Er zijn een hele hoop verschillende keukenstijlen die u kunt kiezen. Daarnaast kunnen veel stijlen ook met elkaar gecombineerd worden.

Houten keukens: bij houten keukens kunt u veel kanten op. Door alle verschillende houtsoorten en afwerkingen zit er vast wel iets tussen wat u mooi vindt. Ook in de houten keukensstijl zijn er verschillende varianten, zo zijn er landelijke houten keukens en wat strakkere houten keukens. De landelijke houten keukens zijn iets meer nostalgisch en doet u vaak denken aan een boerderij. Dit betekent niet dat het ouderwets is want een landelijke keuken kan ook heel modern zijn.

Internationale keukens: dit is de verzamelnaam van alle stijlen die hieronder vallen. Onder de internationale keukens vallen bijvoorbeeld de oudhollandse keukens of een keuken die in geïnspireerd door Engeland. Elk land heeft zijn eigen speciale stijl en daarom is er ook zoveel keuze.

Moderne keukens: een moderne keuken kunt u maken van zowel hout als van kunststof. Een moderne keuken onderscheidt zichzelf door de strakke lijnen, moderne materialen en gladde afwerkingen. Een moderne keuken straalt veel luxe uit en is vaak heel makkelijk te bedienen.

Wij van Kroonkeukens kunnen samen met u de perfecte keuken samenstellen! Wilt u contact met ons opnemen om te zien of wij iets voor u kunnen betekenen? Dan kunt u ons contactformulier gebruiken of u kunt bellen naar: 0227 - 76 00 60.