Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!

Hoe kies ik het juiste aanrechtblad

De keuken. Voor velen het hart van het huis, u wilt deze om daarom ook zo goed mogelijk inrichten. Hierbij zijn er een aantal keuzes die u moet maken. Wordt het modern, landelijk, klassiek of toch industrieel? Welke stijl spreekt u aan, hoeveel opbergruimte heeft u nodig en hoe zorgt u ervoor dat u een praktische, toch stijlvolle indeling maakt? Ook de keuze voor een aanrechtblad is een belangrijk onderdeel. In dit nieuwsbericht helpt Kroonkeukens u graag ietsje verder, met hieronder vijf stappen hopen wij uw keuze voor het juiste aanrechtblad iets eenvoudiger te maken.  

Stap 1: Bekijk de ruimte

De ruimte van de keuken en de richting van uw keuken is enorm bepalend, net als de kleur hiervan. Heeft u veel lichtinval in de keuken en maakt u daarnaast veel gebruik van lichte kleuren? Dan adviseren wij u te kiezen voor een donker blad. Daarbij geldt hetzelfde voor een donkere keuken. Kies hierbij dan voor een wat lichter keukenblad. 

Stap 2: Check het budget

Helaas hebben we niet allemaal een oneindig budget, daar moet uiteraard ook rekening mee worden gehouden. Altijd al verlangt naar en betonnen keukenblad maar laat het budget dat niet toe? Gaat u dan op zoek naar goede alternatieven of vergelijkbare materialen. 

Stap 3: Pas het keukenblad aan op uw kookgedrag

Bent u een echte keukenprins(es) en ziet u de keuken echt als ‘hart’ van het huis? Dan moet uw keukenblad natuurlijk wel tegen een stootje kunnen. Baseer hierop dan ook uw keuze voor het juiste keukenblad. Houdt u niet zo van koken en bent u daarom vaker in het restaurant te vinden dan in de keuken? Ga dan voor iets eenvoudigs, zodat u wanneer u besluit te koken wel lekker uw gang kunt gaan. 

Stap 4: Kies het materiaal

Wordt het hout, beton, marmer of toch roestvrij staal? Het kan allemaal bij Kroonkeukens. Hout vereist wel de nodige verzorging maar is een goede keus als u de ruimte meer warmte wil geven. 

Marmer is geweldig in een keuken en daarom onder veel mensen favoriet. Zowel licht als donker marmer werkt erg goed in de keuken.

Beton geeft de keuken een stoere industriële look, helaas is beton vaak wel prijzig. Beton past ook in de moderne keuken.

Roestvrijstaal zorgt ook voor een stoere industriële uitstraling en daarnaast een stuk goedkoper dan beton. 

Stap 5: Kiezen van de kleur

En dan last but not least; het kiezen van de kleur. Misschien wel de meest belangrijke keuze die u moet maken bij het kiezen voor het juiste keukenblad. De kleur van uw keukenblad is namelijk erg bepalend in de ruimte. Het advies wat wij u hierbij kunnen geven is het vinden wat u nog mist. Welke kleur zou u graag in uw keuken plaatsen en mee willen werken. Ga hiernaar op zoek. Of laat u adviseren bij Kroonkeukens in de showroom.

Bent u op zoek naar advies of heeft u vragen over verschillende keukenbladen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel: 0227 76 00 60.