Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Hoe kies ik de juiste oven?

Eén van de belangrijkste apparaten in de keuken is de oven. U kunt er diverse gerechten in bereiden, broodjes in afbakken of taarten in bakken. Maar voor wat voor soort keuken moet u kiezen? Een combi-oven, stoomoven of een heteluchtoven? Wij geven u tips, zodat u de oven vindt die bij u past.

Waar gaat u de oven voor gebruiken?

U moet voordat u de oven gaat aanschaffen goed bedenken waar u de oven voor gaat gebruiken. U kunt kiezen uit de volgende soorten ovens:

  • Oven met alleen boven- en onderwarmte: Met deze oven kunt alleen bakken.
  • Heteluchtoven: met de oven kunt u grote, uitgebreide maaltijden maken.
  • Combi-oven: met deze oven kunt u oven- en magnetrongerechten bereiden
  • Stoomoven: met deze oven behoudt u alle smaak en vitamines van de producten.

Oven met boven- en onderwarmte

Wilt u met de oven alleen maar bakken? Kies dan voor een oven met alleen boven- en onderwarmte. Dit is een goede basis oven. Deze oven laat baksels gelijktijdig verwarmen en rijzen.

Heteluchtoven

Een heteluchtoven verspreidt de hete lucht door de hele oven. Deze functie zorgt ervoor dat u op meerdere inschuifhoogtes tegelijk kunt bakken. Bij grote gerechten is dit erg handig zo kan alles tegelijk de oven in.

Combi-oven

Een oven en een magnetron los is niet langer meer nodig. U kunt namelijk kiezen voor een combi-oven. Dit type oven heeft alle ovenfuncties, maar heeft ook een magnetronfunctie. Geen gedoe meer met 2 apparaten, alles gewoon lekker in één!

Stoomoven

Een stoomoven is een oven met stoomfunctie. De oven zet bij warmte water om in stoom, hiermee kunt u verschillende gerechten bereiden. Smaak en vitamines blijven behouden, zo wordt uw eten veel smaakvoller.

De oven mag gezien worden

Natuurlijk moet de oven goed werken, maar het oog wil ook wat! Ovens zijn er in verschillende designs, kleuren en materialen. Kies bijvoorbeeld voor een strak modern geheel of ga juist voor een robuuste oven met grote draaiknoppen.

Meer tips over de juiste oven?

Wilt u meer informatie of advies over ovens? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0227 – 76 00 60. U bent uiteraard ook welkom in onze showroom aan De Wieken 2 in Hippolytushoef.