Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Greeploze keuken

Greeploze keukens zijn onwijs populair en steeds meer mensen kiezen voor een keuken zonder greepjes. Het geeft een strakke en moderne uitstraling aan de keuken en is daarnaast zeer stijlvol. In greeploze keukens zit de greeplijst vaak achter de deur verborgen. De fronten zonder grepen passen op lades, kasten en apparatuur.

Bij greeploze keukens denkt u misschien aan zwart, wit en modern. Maar ook greeploze keukens komen in veel vormen en kleuren. U heeft ruime keuze uit diverse materialen en kunt zo de perfecte keuken voor uw woning samenstellen. De kasten en lades in een greeploze keuken gaan vaak open met behulp van een tip-on systeem. Door op het kastje te drukken, gaat deze gemakkelijk open. Het is tegenwoordig ook mogelijk om het openen en sluiten elektrisch te laten verlopen. Een speciale techniek zorgt ervoor dat de lades en kasten weer zacht en geruisloos sluiten. Ook is het mogelijk om dit toe te passen op inbouwapparatuur.

Voor- en nadelen van een greeploze keuken

Er zitten diverse voor- en nadelen aan greeploze keukens. Voordelen zijn dat het uw keuken een prachtige moderne uitstraling geeft. Daarnaast scheelt het een hoop gepoets rondom de handgrepen, waar vaak vuil blijft hangen. Een greeploze keuken heeft vrijwel alleen maar gladde oppervlakken, waardoor deze snel en gemakkelijk schoon is te maken. Ook hoeft u geen keuze maken tussen honderden keuken grepen.

Nadelen van een greeploze keuken zijn dat u sneller vingers op de keuken ziet omdat er geen handgreep is om aan vast te houden. Iedere keer dat de rand van deur wordt beetgepakt, kan het materiaal sneller slijten. Daarom adviseren wij u om te kiezen voor slijtvast materiaal en materiaal dat niet snel loslaat. Daardoor blijft uw keuken langer mooi en kunt u er lang van genieten.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om een greeploze keuken:

  • Volledig greeploos: deuren zonder greep vormen de basis van uw keuken. De kasten worden geopend met behulp van een inkeping aan de bovenkant van de lade of kast, in plaats van met een greep. U kunt ook kiezen voor de tip-on techniek, waarbij een zachte tik voldoende is om het deurtje te openen.
  • Semi-greeploos: is volledig greeploos net iets te strak en modern voor u? Bij een semi-greeploze keuken zijn de kastdeuren voorzien van platte strakke grepen bovenop de deur
  • Combinatie van beide: wilt u een speels effect in de keuken? Combineer dan greepjes met greeploos in de keuken. Hierbij kunt u denken aan een greeploos kookeiland met en keukenblok dat grepen heeft: stijlvol en bijzonder.

Wilt u meer weten over greeploze keukens of mooie voorbeelden bekijken? Loop dan binnen in onze showroom aan de Wieken 2 in Hippolytushoef of bel naar 0227 76 00 60.