Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Goede afzuiger in keuken van groot belang

Een goede afzuiging in de keuken is van groot belang. U wilt natuurlijk niet dat het hele huis naar eten ruikt. Tijdens het koken moet u de etensgeuren kwijt raken en daarom is een goede afzuiger van groot belang. Er komen naast geuren ook gassen en vetten vrij die invloed hebben op de luchtkwaliteit. Daarnaast is ventilatie ook belangrijk in verband met ontstane warmte. Tegenwoordig bestaan er verschillende moderne en mooie afzuigers, die een echte blikvanger in de keuken zijn.

Afzuiger in de keuken

Aparte vormen, grote afmetingen, mooie materialen: de afzuigkap mag tegenwoordig gezien worden in de keuken. Veel modellen bevatten daarom ook verlichting en sommige zelfs een kookwekker of naloopventilatie. Het belangrijkste van een afzuiger en bij luchtafvoer is de zorg voor luchtcompensatie. Want wat u afvoert moet ook weer worden aangevoerd. Kooklucht moet altijd via de kortste weg naar buiten worden gevoerd. Vermijd bochten, wat des te minder bochten des te beter de afzuiging. Wat steeds vaker wordt toegepast bij afzuigers is recirculatie. Hierbij worden de kookdampen gefilterd en de schone lucht wordt vervolgens de keuken ingeblazen. Hiervoor is geen afvoerkanaal meer nodig.

Bediening afzuiger

Een afzuiger kan bediend worden met een touch control of met knoppen. Bij touch control heeft de afzuiger geen knoppen, maar zorgt een simpele aanraking voor het in- of uitschakelen van bepaalde functies. Doordat er geen knopjes zijn, is het gemakkelijk om de afzuiger schoon te maken. Op het bedieningspaneel kunt u bij de meeste afzuigers de standen van het afzuigen instellen en het licht aan- of uitzetten.

Filters en capaciteit

Vrijwel alle afzuigkappen hebben losse filters die schoongemaakt kunnen worden. Deze filters zorgen ervoor dat vet en geur goed worden opgevangen en gefilterd. Naast de filters is de afzuigcapaciteit ook erg belangrijk. De capaciteit verschilt per type en varieert van 200-800 m3 per uur. Op de laagste stand moet een afzuigkap 8 tot 10 keer er uur het keukenvolume moeten kunnen verversen.

Is uw afzuiger toe aan vervanging? Laat u dan goed adviseren over een nieuw model. Kroonkeukens helpt u graag bij het uitzoeken van de juiste afzuiger voor uw keuken. Neem voor meer informatie contact met ons op via 0227 – 76 00 60 of kom langs in onze showroom aan De Wieken 2 in Hippolytushoef.