Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!

Energiezuinig koken

De energieprijzen rijzen de pan uit. Omdat alle kleine beetjes helpen hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om energie te besparen tijdens het koken.

 

Pas je kookgewoonten aan

Een deksel op de pan zorgt voor 2 tot 3 keer minder energieverbruik. Doe daarnaast niet meer water in de pan dan nodig en zet het vuur direct uit als u klaar bent met koken. Verder kunt u hier nog aan denken:

-       Kies de juiste pan (formaat, materiaal)

-       Kook op een kleinere gaspit.

-       Zet de gaspit op een lagere stand. Dit zorgt voor 60% minder energiegebruik.

 

Dubbel koken

Dubbel koken is misschien iets wat u vroeger van oma hebt geleerd. Dit is wel dé oplossing om energie te besparen. Met dubbel koken bedoelen we: verschillende soorten voedsel in dezelfde pan. Zo kunt u bijvoorbeeld broccoli samen met aardappelen koken. Dit klinkt misschien raar, maar u gebruikt het gas maar één keer. Er zijn tegenwoordig zelfs netjes die de pan kunnen scheiden in 2 delen. Met dubbel koken wordt er dus minder gas verbruikt en het scheelt ook nog eens afwas!

 

Meerdere maaltijden

Meerdere maaltijden bereiden is natuurlijk altijd handig voor een moment dat u even niets in huis hebt of er even snel wat gegeten moet worden. Maar dit kan ook handig zijn voor het besparen van energie. U kunt meerdere ovenschotels tegelijkertijd in de oven zetten. De oven hoeft dan maar één keer voor te verwarmen, wat scheelt in het energieverbruik.

 

Kook op inductie

Van elektrische kookplaten is een inductieplaat het zuinigst. Wilt u bezuinigen? Wij vervangen graag uw huidige gaskookplaat voor een energiezuinige inductiekookplaat. De werkzaamheden bestaan uit:

-       het verwijderen van bestaande gaskookplaat,

-       het afdoppen van de gasleiding,

-       de werkbladuitsparing aanpassen,

-       het aanpassen en/of toevoegen van een extra groep in de meterkast,

-       en het leveren en monteren van de nieuwe inductiekookplaat.

Wij voeren deze werkzaamheden al uit vanaf 1.950, - inclusief btw.

 

Meer informatie

Weten hoe wij u kunnen helpen met het energiezuiniger maken van uw keuken? Vul dan het contactformulier in of bel naar tel:0227760060