Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

De prijsopbouw van een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken kan flink wat kosten met zich meebrengen. Hoe hoog de kosten zijn en waaruit de kosten bestaan is afhankelijk van uw keuzes. Wat kost een nieuwe keuken en hoe kunt u ervoor zorgen dat dit binnen uw budget past? Wij geven tips!

De kosten van een nieuwe keuken

De kosten van de keuken zijn gebaseerd op uw keuzes. De volgende factoren spelen mee:

Keukenopstelling en -oppervlak

Een grote keuken kost uiteraard meer dan een kleinere keuken. Dit heeft te maken met de materiaal- en montagekosten. Daarvoor betaalt u een prijs per strekkende meter. Hoeken in de keuken of een keukeneiland zorgen ook voor hogere kosten dan een eenvoudige rechte opstelling.

Materiaal

De materiaalkeuze is een grote factor voor de prijs. Natuurlijke materialen zoals marmer, zijn een stuk duurder dan kunststof. Er bestaan tegenwoordig zoveel mooie kunststofoplossingen, waardoor dit soms een goed alternatief kan zijn.

Keukenapparatuur

Qua apparatuur kunt u het zo gek maken als u zelf wilt. Luxe apparaten zoals een wijnkoelkast, Quooker of inbouw koffieapparaat zorgen ervoor dat de kosten flink oplopen. Maak hier een bewuste keuze in.

Afwerking

Ook de afwerking breng de nodige kosten met zich mee. Wat dacht u van mooie tegels, een achterwand of koof om de afzuigkap heen. Alles is mogelijk uiteraard. Maar dit soort zaken brengen wel extra kosten met zich mee.

Bespaartips

Er zijn een aantal punten waarop u kunt besparen als u voor een nieuwe keuken kiest:

  • Verkoop uw oude keuken. Als die nog herbruikbaar is, kan de oude keuken prima verkocht worden. Dit scheelt afvoerkosten en het levert wat op!
  • Maak bewuste keuzes als het gaat om keukenapparatuur.
  • Kies voor kasten in plaats van lades. Lades zijn vaak wat duurder dan kasten.
  • Een kunststof werkblad is een prima alternatief voor natuursteen. Er bestaan diverse mogelijkheden en looks hierin.
  • Wilt u graag een kookeiland? Kies dan voor een uitvoering zonder aansluitingen. U gebruikt het kookeiland dan alleen als werkplaats of bar en laat de kookplaat en spoelbak zitten op de plek waar de aansluitingen al aanwezig zijn.
  • Probeer zoveel mogelijk de bestaande indeling aan te houden. Dit scheelt het verleggen van leidingen en aansluitingen.

Wilt u een nieuwe keuken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij hebben voor ieder budget een mooie oplossing. Kom langs in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek.