Koks kiezen Kroonkeukens!

De juiste tegelkeuze voor de keuken

Duurzaamheid van keukentegels

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk duurzaamheid is. Ook voor uw keuken is duurzaamheid van groot belang. Iedereen passeert meerdere keren op een dag de keuken of het nu wat eten of wat drinken is, het wassen van handen of om schoon te maken, het maakt niet uit. De keuken is een drukke plek, uw tegels krijgen het daarom soms zwaar te verduren. Tegels krijgen een PEI-norm mee die de koper kan helpen bij het maken van een keuze. De PEI-norm geeft namelijk de duurzaamheid van de tegel aan. PEI 1 staat voor tegels die amper belopen worden en worden als ‘niet heel duurzaam’ gezien. PEI 5 staat voor zeer duurzame tegels. 

Tegelkeuze in de keuken

Heeft u een kleine keuken? Dan is het gebruik van kleine tegels om en mooie vloeiende doorloop te krijgen voor u de beste keuze. Heeft u een grote keuken? Dan is het gebruik van grotere tegels gebruikelijker. In grote keukens is het vaak mogelijk volledige tegels te plaatsen zonder deze te moeten snijden. 
U kunt ook kiezen voor een multiformaat. Hierbij worden tegels van een gelijkwaardig patroon in drie verschillende groottes gebruikt om de keukenvloer te bedekken. Kleine tegels hebben een leidende rol in de muur decoratie. 

De juiste kleur voor uw tegels

De kleur van uw tegels is erg bepalend voor de kleur van uw keuken. Voorheen waren voegkleuren voornamelijk grijs, inmiddels zijn ze mee geëvolueerd met de actuele trends. Voor de juiste kleur van uw tegels kijkt u naar de voegkleur, past de voegkleur bij de tegels dan is dat voor u de juiste tegel. Kijk naar lichtheid, contrast en natuurlijk de rest van de kleuren van uw keuken. 
Bent u benieuwd welke tegel het beste bij u in de keuken past? Kom dan langs in de showroom van Kroonkeukens of neem contact met ons op via ons contactformulier of bel: 0227 76 00 60