Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

De juiste spoelbak kiezen

Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij een nieuwe keuken, maar de spoelbak is wel een belangrijk onderdeel van de keuken. Er zijn veel mogelijkheden in spoelbakken. U heeft keuze uit verschillende formaten, modellen, materialen en types. Heeft u al nagedacht over de spoelbak van uw nieuwe keuken? Wij hebben een aantal tips waar u op moet letten bij het uitzoeken van de juiste spoelbak.

Materiaal van de spoelbak

Spoelbakken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. U wilt uiteraard dat het materiaal goed aansluit op uw keukenblad, maar het moet ook praktisch en goed schoon te maken zijn. Spoelbakken kunnen onder andere gemaakt worden van:

  • Keramiek: dit materiaal is bestand tegen hitte, krassen en zuren. Het is onderhoudsvriendelijk, maar wel erg zwaar. Scherpe voorwerpen kunnen de glazuurlaag van het keramiek beschadigen.
  • Composiet: dit materiaal heeft dezelfde voor- en nadelen als keramiek. Er wordt vaak voor een composieten spoelbak gekozen in combinatie met een keukenblad van composiet. Hierdoor sluit het mooi op elkaar aan en ontstaat er een eenheid.
  • Kunststof: een spoelbak van kunststof is hittebestendig, voordelig en eenvoudig in onderhoud. Het materiaal kan verkleuren en is krasgevoelig, maar is wel verkrijgbaar in iedere kleur.
  • RVS: een spoelbak van RVS is gemakkelijk schoon te maken, het is onverwoestbaar en geeft een mooie strakke uitstraling. Het is een licht materiaal, waardoor de kasten waar de spoelbak op steunt niet zwaar belast worden.
  • Inox: dit geharde materiaal heeft een onwijs lange levensduur. Het is hittebestendig en onderhoudsvriendelijk. Inox is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Daardoor past het goed bij iedere keuken. Inox is wel gevoelig voor kalk en niet krasbestendig.

Spoelbak inbouwen

Een spoelbak kan op diverse manieren ingebouwd worden. U kunt kiezen uit:

  • Vlakbouw: de spoelbak wordt vlak in het keukenblad gemonteerd.
  • Onderbouw: de spoelbak wordt onder of halverwege het niveau van het keukenblad gemonteerd.
  • Opbouw: de spoelbak ligt op het werkblad.
  • Vlakopbouw: de spoelbak heeft een vlakke rand welke op het keukenblad wordt geplaatst.

Uitvoering en afmeting

U kunt bij spoelbakken kiezen uit diverse afmetingen en uitvoeringen. Gaat u voor een dubbele spoelbak of liever een groter model? Of heeft u een kleinere keuken en moet de spoelbak daarom ook iets kleiner zijn? Het is allemaal mogelijk bij Kroonkeukens!

Kom langs in onze showroom om de diverse mogelijkheden te bekijken. Onze specialisten adviseren u graag. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0227 – 76 00 60.