Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

De juiste keukenkraan kiezen

Het kiezen van een keukenkraan is een belangrijke keuze. De kraan gebruiken we vrijwel het meeste in de keuken, het fruit en de groentes worden eronder schoongemaakt, drinkwater wordt er uitgehaald en water om te koken. Welke kraan past in uw keuken en bij uw behoeftes en wensen? Wij zetten een aantal punten op een rij waar u op moet letten bij het kiezen van een keukenkraan.

Montage

Het kiezen van een nieuwe kraan betekent ook dat die weer gemonteerd moet worden. Het monteren van de kraan op de muur is een manier waardoor er meer ruimte is op het aanrecht. De andere montage manier is op het keukenblad of spoelbak. Dit is de meest voorkomende manier van monteren.

Bij het vervangen van een oude kraan met draaiknoppen blijven er drie gaten in het aanrechtblad over. Houdt hier rekening mee bij het kiezen van een nieuwe kraan. U kunt voor een nieuw aanrechtblad kiezen of weer voor een kraan met draaiknoppen.

Type keukenkraan

Een keukenkraan kan verschillende grepen hebben, de één en twee grepen zijn het meest voorkomend. Een kraan met één hendel zorgt ervoor dat u het koude en warme water met dezelfde hendel bediend, hierdoor kunt u in één keer de juiste tempratuur pakken. Een kraan met twee hendels is vaak wat klassieker gebouwd en aparte hendels of knoppen voor warm en koud water. Dit is wat lastiger met de juiste tempratuur zoeken.

Een extra optie is een kraan met touch-functie, dit zit aan de uitloop van de kraan. Als u vieze handen heeft kunt u met de rug van de hand de bovenkant van de kraan aanraken waardoor het water gaat stromen. Hierdoor blijft de kraan schoon.

Materialen voor- en nadelen

De meeste kranen zijn afgewerkt met een roestvrijstalen of chromen laag. Roestvrijstaal is mat van kleur en chroom juist glanzend. De voordelen van deze twee zijn:

  • RVS is hygiënisch en robuust.
  • RVS gaat de vorming en verspreiding van bacteriën tegen.
  • Chroom zorgt voor een lichte uitstraling.
  • Chroom heeft een goede beschermlaag die lang mee gaat en de binnenste laag is vaak van massief messing.

Helaas hebben deze materialen ook wat minpuntjes. Deze zijn als volgt:

  • RVS is gevoelig voor krassen, gebruik dus geen schuurpoeder, ruwe sponzen of borstels om het schoon te maken.
  • RVS kan ook watervlekken krijgen, maak goed schoon om dit te voorkomen.
  • RVS is meestal duurder dan chromen, messing, witte of zwartplastic afwerkingen.
  • Chroom heeft veel onderhoud nodig omdat het gevoelig is voor kalk.

Het water

De functie van een kraan is natuurlijk het water laten stromen. Nu zijn er kranen die meer functies. Hierbij kunt u denken aan kokend waterkraan, gefilterd water of bruisend water.

De kokend waterkraan zorgt ervoor dat u in één handomdraai kokend water heeft. Zo hoeft u niet lang de pan op het fornuis te hebben en heeft u direct een kop thee.

De gefilterde waterkraan zorgt ervoor dat u zuiver water krijgt zonder smaakstoffen, geurstoffen en kalk. Houdt u van bruisend water? Er bestaan tegenwoordig ook kranen waarmee u direct water met prik uit de kraan krijgt.  

Wij hebben een breed assortiment aan kranen en kunnen u zeker helpen bij het kiezen van de juiste kraan. Kom voor meer informatie langs in onze showroom aan De Wieken 2 in Hippolytushoef.