Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!

Composiet of graniet keukenblad?

Wat zijn de verschillen tussen deze twee materialen als aanrechtblad. Beide lijken erg veel op elkaar en zijn razend populair in de Nederlandse keukens. We bekijken de grootste voordelen van beide materialen.

Composiet aanrechtblad?

Composieten aanrechtbladen hebben een luxe uitstraling. De werkbladen zijn voor veel mensen de favoriet omdat de bladen goed tegen een stootje kunnen.

Composiet komt van het Engelse woord “composed” en staat voor samengesteld. De bladen zijn gemaakt van gerecycled graniet, kwarts en harsen. Het grootste gedeelte van het blad bestaat uit natuursteen (graniet), maar vanwege de samenstelling is het technisch gezien een vervaardigd product.

voordelen

Composiet werkbladen zijn in alle mogelijke kleuren te bestellen en dankzij het productieproces zijn ze oersterk. De keukenbladen worden gepolijst, gebrand of gezoet geleverd. De aanrechtbladen hebben een hoge dichtheid. Ook zijn de bladen erg hygiënisch omdat schadelijke stoffen er lastig in trekken.

Wat is een graniet aanrechtblad?

Al eeuwenlang wordt graniet gebruikt in de keuken vanwege de speciale eigenschappen die het bezit. Graniet is een bijzondere natuursteen, een stollingsgesteente dat uit lava ontstaat gedurende honderden miljoenen jaren. In steengroeven overal ter wereld kan graniet worden gewonnen. Het is een enorm harde steensoort die op verschillende manieren bewerkt kan worden.

Voordelen

Het is een 100% natuurproduct en daarom uniek. Het materiaal is keihard en krasbestendig. Graniet is zeer hittebestendig en het materiaal zal niet zomaar scheuren of breken wanneer u er een warme pan op zet. Net als een composieten aanrechtblad zijn granieten uitvoeringen stoot- en slijtvast.

Meer weten?

Bent u benieuwd welk keukenblad het beste past in uw keuken? Kom dan langs in de showroom van Kroonkeukens of neem contact op met ons via het contactformulier of bel naar 0227 76 00 60.