Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!

Bespaar energie met uw vaatwasser

Een vaatwasser met het A+ energielabel verbruikt maar liefst zo’n 260 kWh per jaar. Hierdoor kan de energierekening flink oplopen. Om hierop te besparen kunt u het beste de afwas met de hand doen, maar we begrijpen dat u het liefst de vaatwasser gebruikt. Gelukkig zijn er diverse manieren waarop u de vaatwasser zuiniger kunt gebruiken.

Water verwarmen met elektriciteit kost veel energie. Kiest u ervoor om op eco-stand te wassen, dan wordt het water langzamer verwarmt en kost het dus minder energie. Het nadeel hiervan is dat zeep- en vetresten hierdoor gemakkelijker achterblijven, wat weer zorgt voor nare luchtjes.

Keuze van de vaatwasser

Tegenwoordig is het energielabel A+ minimaal voor vaatwassers. Gebruikt u een ouder apparaat dan kan het zijn dat het energielabel lager ligt. Oudere apparaten verbruiken dan ook veel meer stroom dan nieuwere. We raden aan om voor een energielabel te kiezen dat beter is dan A+. Daarmee kunt u flink besparen op energie en geld.

Hotfill-apparaat

Het is mogelijk om uw vaatwasser aan te sluiten op een hotfill-apparaat. Dit apparaat stuurt direct warm water naar de vaatwasser. Bij dit soort apparaten kunt u denken aan een keukenboiler, kokendwaterkraan of een zonneboiler.

Keukenboiler
Is de afstand tussen de hoofdboiler en vaatwasser lang? Dan kan een aparte keukenboiler de ideale oplossing zijn. Uiteraard verbruikt deze ook energie, maar wanneer u de keukenboiler ook gebruikt voor andere apparaten als een wasmachine kunt u hier veel voordelen uithalen.

Kokendwaterkraan
Sommige kokendwaterkranen hebben een toevoer die u kunt laten aansluiten op de vaatwasser. Voor slechts 85 kWh houdt de kokendwaterkraan het water een jaar lang warm.

Zonneboiler
De meest energiezuinige oplossing is een zonneboiler. Hierdoor wordt het water op een natuurlijke wijze verwarmt. Het energieverbruik voor warm water wordt hierdoor met de helft vermindert.

Een nieuwe vaatwasser

Heeft u een verouderde vaatwasser en wilt u ook graag energiezuiniger de vaat wassen? Kroonkeukens adviseert u graag. Kom langs in onze showroom aan De Wieken 2 in Hippolytushoef voor meer informatie en advies.