Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Alles over de stoomoven

We doen er tegenwoordig alles aan om gezond te leven. De stoomoven past helemaal in het straatje van een gezonde kooktrend. Benieuwd hoe u de oven hierbij kunt gebruiken en hoe ene stoomoven in z’n werk gaat? Wij leggen het u uit.

Hoe werkt een stoomoven?

Eigenlijk is deze techniek van koken niks nieuws. Na roosteren boven het vuur is stomen de oudste kooktechniek. Een stoomoven verdampt water door verhitting, hierdoor worden de gerechten door de stoom die vrijkomt gegaard. Het is dus een magere manier van eten bereiden. Alles wat u in een pan kunt bereiden kunt u ook bereiden in de stoomoven. Doordat er hele maaltijden in de oven kunnen is het ook nog een hele makkelijke manier van eten bereiden.

De voordelen van een stoomoven

Een stoomoven brengt veel voordelen met zich mee zoals:

  • U kunt hele maaltijden tegelijk in de oven doen. Zo heeft u soms na 15 minuten al een maaltijd op tafel staan.
  • Doordat u met stoom werkt zullen de gerechten nooit overkoken of aanbranden.
  • Door stomen komt uw eten niet in aanraking met het water, omdat dit wordt verhit en verdampt. Hierdoor blijven de voedingsstoffen, mineralen en vitaminen beter bewaard in uw eten.
  • Het eten heeft meer smaak. Door te stomen blijft de smaak van uw voedsel beter.

Soorten stoomovens

Er bestaan verschillende soorten stoomovens:

Hoge druk stoomoven
In deze stoomoven worden maaltijden onder hoge druk snel verhit. De ovendeur kan dan tijdens het garen niet zomaar geopend worden.

Lage druk stoomoven
Bij deze oven duurt het garen wel wat langer maar kan de ovendeur wel open tijdens het gaarproces. Deze oven is handig bij het bereiden van gerechten met verschillende bereidingstijden.

Combi-stoomoven
De combi-stoomoven is ook een lage druk variant. Bij deze stoomoven worden gebruikelijke ovenfuncties gecombineerd met het gebruik van stoom.

Bent u geïnteresseerd in een stoomoven of wilt u er meer informatie over? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0227 – 76 00 60. U kunt ook langs komen in onze showroom aan de Wieken 2 in Hippolytushoef.