Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Zo kiest u een geschikte inbouw vaatwasser uit

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een inbouw vaatwasser. Deze is netjes weggewerkt in de keuken, bespaart ruimte en het ziet er netjes uit. Het lijkt een onderdeel van de keuken doordat er een voorblad op de deur kan worden geplaatst die overeenkomt met de keukenkasten. Wanneer u een nieuwe vaatwasser kiest, zijn er een hoop dingen waar u uit kunt kiezen. Wij zetten het een en ander op een rijtje zodat u gemakkelijker en bewust een keuze kunt maken.

Typen inbouw vaatwasser

U kunt kiezen uit drie typen inbouw vaatwassers:

  • Volledig geïntegreerde vaatwasser: hierbij zit de bediening van de vaatwasser aan de bovenzijde van de deur. Het voorblad kan over de gehele deur worden geplaatst. De vaatwasser is dan echt een onderdeel van de keuken en is onzichtbaar als de deur wordt gesloten.
  • Geïntegreerde vaatwasser: bij deze optie zit het bedieningspaneel aan de voorzijde van de deur. Het voorblad bedekt daarom niet de hele vaatwasserdeur. Voor een groot deel is het onderdeel van de keuken, maar u blijft altijd het bedieningspaneel zien.
  • Onderbouw vaatwasser: bij een onderbouw vaatwasser zit er geen voorblad voor de vaatwasser. De voorzijde van de vaatwasser is compleet zichtbaar. Door het keukenblad en de zijwanden van de keukenkastjes kan de vaatwasser netjes in de nis worden geschoven.

Past de vaarwasser in mijn keuken?

Voordat u een vaatwasser kiest, is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte er is. Hierbij zijn de breedte, hoogte en diepte van de nis waarin de vaatwasser wordt geplaatst belangrijk. Meet deze goed op of laat het opmeten door Kroonkeukens. Kiest u voor een volledig nieuwe keuken? Dan houden we hier uiteraard rekening mee en verwerken we de vaatwasser netjes in uw nieuwe keuken.

Indeling en belading van de vaatwasser

Vaatwassers verschillen in formaat, indeling en in hoeveel vaat u erin kwijt kunt. Dit wordt aangegeven in couverts: eetgerei voor 1 persoon. In kleine vaatwassers passen vaak 6 tot 8 couverts. Heeft u veel vaat, kies dan voor een vaatwasser met een breedte van 60 centimeter. Hier passen vaak 14 couverts in.

De meeste vaatwassers hebben een onder- en bovenkorf. Daarnaast hebben sommige vaatwassers een aparte platte korf voor bestek of juist een bestekmand. Afhankelijk van het model kan de indeling aangepast worden. Kies voor de vaatwasser met een indeling die het beste bij u past.

Wasprogramma’s

Iedere vaatwasser heeft verschillende wasprogramma’s. Met 1 druk op de druk kunt u het programma laten starten. Welke programma’s een vaatwasser heeft is afhankelijk van het model. Laat u hier goed over informeren.

Voordelen van een nieuwe vaatwasser

Bent u toe aan een nieuwe vaatwasser of twijfelt u nog? Een nieuwe vaatwasser biedt vele voordelen. Zo zijn de nieuwere modellen vaak een stuk stiller, is de programmering beter, hebben de nieuwste modellen een flexibele indeling en zijn ze veiliger. Door nieuwe technologieën zijn de functies uitgebreider dat u gewend bent.

Bij Kroonkeukens adviseren wij u graag over vaatwassers. Wij hebben diverse modellen en opties en denken graag met u mee. Kom langs in onze showroom voor persoonlijk advies.