Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Zo creëert u een kindvriendelijke keuken

Met jonge kinderen in huis is een kindvriendelijke keuken erg belangrijk. Zo worden ongelukken voorkomen en kunnen kinderen veilig rondlopen in de keuken of eventueel helpen bij het bakken of koken. Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden. Wij geven tips hoe u de keuken kindervriendelijk maakt.

Waterkoker vervangen door een Quooker

Kokend water is één van de grootste oorzaken van ongelukken in huis. Een waterkoker staat los, kan omvallen of verplaatst worden door kinderen. Een Quooker is veilig voor kinderen. Er zit beveiliging op en heeft een kindveilige bedieningsknop, waardoor kinderen niet zomaar de kraan aan kunnen zetten. Daarnaast zorgt de dubbelwandige kraanuitloop ervoor dat de kraan niet gloeiend heet wordt.

Stap over op inductie

Kookt u op gas, dan kookt u op open vuur. Dit kan gevaarlijk zijn met kinderen in de buurt. Koken op inductie is een kindvriendelijke manier van koken. Inductie verwarmt namelijk alleen de onderkant van de pan en zodra de pan van de plaat af is, gaan de meeste kookplaten automatisch uit. Hierdoor koelt de inductiekookplaat direct na het koken af.

De hoogte in

Berg gevaarlijke spullen als schoonmaakmiddelen en scherpe mensen hoog op. Heb je een kastwand voor apparatuur? Zorg dan dat de oven/magnetron hoger geplaatst is. Zo kunnen kinderen er niet gemakkelijk bij. Op lades en ovens is het ook mogelijk om een kinderslot te plaatsen.

Greeploze keukens of rondafgewerkte grepen zijn voor kinderen lastiger om open te maken. Onze adviseurs staan voor u klaar en helpen u bij het ontwerpen van een kindvriendelijke keuken.

Heeft u vragen of wilt u inspiratie op doen? Kom dan langs in onze showroom in Hippolytushoef. Wij helpen u graag verder!