Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Wokpit in de keuken

Tegenwoordig gaat koken niet meer zo eenvoudig als dat het vroeger ging. Nu bevat de keuken de nieuwste snufjes, mooiste apparatuur en de laatste technologische ontwikkelingen. Thuis koken wordt daardoor een stuk professioneler dan hoe het vroeger was en dat komt onder andere doordat de apparatuur steeds beter wordt. Daarnaast worden er steeds meer accessoires in de keuken gebruikt zoals een ingebouwde wokpit. 

Ingebouwde wokpit

Bent u een liefhebber van wokken of gebruikt u graag een wokpan? Dan is een ingebouwde wokpit voor in de keuken de perfecte oplossing voor u. Bij een wokpit heeft u een normaal fornuis met gewone pitten, alleen is er een extra pit met wokbrander aan toegevoegd. Daarmee kunt u makkelijk en snel wokken. Een wokpit is in de meeste situaties gemakkelijk toe te passen. De nieuwste fornuizen bevatten vaak al een wokpit of het kan er gemakkelijk aan toe worden gevoegd.  

Inductie en wokken

Ook met een inductiekookplaat is het mogelijk om de lekkerste wokgerechten te bereiden met een aparte wokzone. Deze wokzone is voorgevormd en heeft een lichte bolling waardoor de wok goed op de plaat blijft liggen en optimaal verwarmd wordt. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een combinatie van beiden. U heeft dan een inductiekookplaat met een extra sterke gas wokbrander.

Extra tips

Waar moet u op letten als u kiest voor een wokpit? Wij geven een aantal extra tips:

  • Overweeg minimaal een 5-pits kookplaat wanneer u graag een wokpit wilt. Zo houdt u voldoende ruimte als u meerdere dingen tegelijkertijd wilt koken.
  • Let er bij een wokzone of wokpit op dat deze op de goede plek zit: links voor linkshandigen, rechts voor rechtshandigen. Zo komt de roerhand niet boven de andere pannen of zones. Daarnaast is het niet handig om de wokbrander in het midden te plaatsen. Dit kan andere pannen in de weg staan. 
  • Een wokbrander is het handigst om aan de voorkant te plaatsen omdat ze wat groter zijn en kunnen uitsteken.
  • Let er bij de aanschaf van de nieuwe kookplaat met extra wokpit op dat dat de afzuigkap nog wel groot genoeg is en niet afwijkt van de maat van de kookplaat.

Wilt u graag een wokpit aan uw fornuis toevoegen? Kroonkeukens adviseert u graag. Neem voor vragen of meer informatie contact met ons op via 0227 – 76 00 60 of maak gebruik van het contactformulier.