Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Welk werkblad past in uw keuken?

Is uw keuken toe aan vervanging of denkt u erover om alleen het werkblad te vervangen? Dan kunt u kiezen uit diverse materialen, soorten, afmetingen en mogelijkheden. Een werkblad moet tegen een stootje kunnen en heeft in de keuken nogal wat te verduren. Welke materialen voor werkbladen bestaan er en wat past het beste in uw situatie? Wij vertellen u hier meer over.

Voor iedere situatie een werkblad

Bij de keuze voor een nieuw werkblad in de keuken is het belangrijk om rekening te houden met uw situatie. Zo is marmer ideaal voor bakliefhebbers. Hier kunt u gemakkelijk deeg op uitrollen. Maar marmer moet ook droog blijven en heeft aandacht nodig. Niet ieder materiaal is dus geschikt voor elke situatie. Wij zetten een aantal mogelijkheden voor werkbladen op een rijtje.

Keramiek
Werkbladen van keramiek worden gemaakt van natuurlijke materialen. Het is bestand tegen veel invloeden. Hierdoor is het waterdicht, kan het goed tegen hitte en ontstaan er niet snel krassen. Keramiek past in veel keukens. Bijtende materialen en scherpe voorwerpen kunt u beter weghouden van een keramieken werkblad.

Graniet
Graniet is een populair materiaal waarvan werkbladen worden gemaakt. Het is een natuursteen waar een stuk vanaf wordt gesneden voor het werkblad. Hierdoor is ieder stuk uniek. Graniet is hard, duurzaam, luxe en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dankzij de krasbestendigheid is het uitermate geschikt als werkblad. Granieten werkbladen zijn poreus, kijk dus uit met bijtende middelen.

Composiet
Composiet is een goed alternatief voor graniet. Het is opgebouwd uit diverse materialen en dus niet 100% uit natuursteen. Hierdoor is het wat betaalbaarder. Door het productieproces laat het werkblad bijna geen vocht door. Composiet is een sterk materiaal, maar kan niet goed tegen hete pannen en bijtende middelen.

Marmer
Een marmeren werkblad is een natuurproduct en vergt wat aandacht en onderhoud. Het geeft een luxe uitstraling aan de keuken, maar moet wel goed schoon en droog gehouden worden. Zo blijft het keukenblad zijn mooie uiterlijk behouden.

Beton
Een betonnen werkblad past perfect in een industriële keuken. Het is een sterk materiaal, gaat lang mee en is duurzaam. Beton is krasgevoelig, dus pas op met scherpe voorwerpen. Daarnaast is het een poreus materiaal, waardoor vloeistoffen er snel intrekken.

Hout
Hout is niet vochtbestendig, maar het geeft wel een mooie en warme uitstraling aan het keukenblad. Het is tijdloos, past in ieder interieur en ieder blad is uniek. Het is aan te raden om het houten werkblad iedere maand te oliën om het hout mooi te houden.

Advies over het werkblad

Vindt u het lastig om te bepalen welk werkblad het beste in uw keuken en bij uw situatie past? Kom dan langs in onze showroom voor advies. Daar laten we diverse voorbeelden zien en kunnen we bekijken wat het beste bij u past. Kom langs in onze showroom aan De Wieken 2 in Hippolytushoef of bel naar 0227 – 76 00 60 voor meer informatie.