Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Verlichting in de keuken

Verlichting is erg belangrijk in de keuken. Het heeft verschillende functies en zorgt voor de juiste sfeer. Waar moet u allemaal op letten bij het kiezen van verlichting voor in de keuken? En welke soorten verlichting bestaan er allemaal?

Basisverlichting

De basis verlichting is de belangrijkste verlichting in de keuken. Het verlicht namelijk de gehele ruimte. Meestal is dit het grote licht in het midden van de keuken wat u als eerst aandoet wanneer u de keuken binnenkomt. Bij de meeste huizen zijn de basislichten ook dimbaar, hierdoor kan de verlichting ook als sfeerverlichting worden ingezet.

Werkverlichting

Voor werkverlichting is het belangrijk dat het goed uw werkplek verlicht. Het beste is dat de werkverlichting recht boven de werkplek bevindt. Hierdoor voorkomt u schaduw boven uw werkplek.

Kies in het geval van deze verlichting altijd voor een afgeschermde lichtbron, dit is veiliger in verband met het vocht dat vrijkomt bij het koken. Een goede plek voor werkverlichting is aan de onderkant van hangkasten of bijvoorbeeld in een verlaagd plafond.

Sfeerverlichting

De basis- en werkverlichting zijn meer dan genoeg in de keuken om goed te kunnen zien en goed te kunnen koken. Toch is sfeerverlichting erg mooi om in de keuken te hebben. Steeds vaker is er sprake van een woonkeuken en wordt er meer tijd doorgebracht in de keuken. Sfeerverlichting is dus zeer geschikt voor het creëren van de perfecte woonkeuken. Probeer bij het kiezen van de lampen voor dimbaren lampen te gaan, waarmee u de felheid van het licht kunt dimmen. Dat creëert al snel een fijne sfeer.

Wilt u meer informatie of advies over verlichting in de keuken? De adviseurs van Kroonkeukens staan voor u klaar. Kom langs in onze showroom aan De Wieken 2 in Hippolytushoef of bel naar 0227 76 00 60.