Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Tips voor een kleine keuken

Een kleine keuken inrichten kan een moeilijke klus zijn. Hoe deelt u alles zo optimaal mogelijk in? Om u op weg te helpen bij het inrichten van een kleine keuken hebben wij een paar handige tips op een rijtje gezet zodat u de ruimte van uw keuken optimaal kunt benutten. Leest u mee?

Meten is weten

Uw ruimte oogt misschien heel klein maar zodra u het gaat opmeten valt het allemaal wel mee. Meet dus eerst uw keuken goed op. Denk bijvoorbeeld aan de werkruimte die u nodig heeft en dus niet vol kunt leggen met spullen. Houd ook rekening met de bewegingsruimte.

Slim apparatuur

Door te kiezen voor apparatuur met meerdere functies bespaart u veel ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een oven met ook een magnetron- en stoomfunctie. Zo heeft u 3 apparaten in 1.

Creëer opbergmogelijkheden

Heeft u een hoog plafond kies er dan voor om in de hoogte te gaan werken voor opbergmogelijkheden. Door optimaal gebruik te maken van de beschikbare hoogte zal u veel opbergruimte kunnen realiseren. Heeft u die hoogte niet? Werk dan met lades. Voor lades geldt dat lades de ruimte beter benutten dan kasten, u krijgt er tot wel 55% meer bergruimte door. Denk daarbij ook aan een logische indeling in de lades. Praktische accessoires zoals bordenhouders en bestekbakken helpen u daarbij.

Verticale lades

Normaal denken we bij lades altijd aan horizontale lades. Maar er bestaan ook verticale lades. Een verticale lade doet een beetje denken aan een hypothekerskast, ze zijn volledig uittrekbaar en u kunt er van 2 kanten bij.

Draaiplateau

Veel keukens hebben een hoek waar eigenlijk niks mee gedaan wordt. Met behulp van een draaiplateau komt u in de achterste hoek van het kastje zonder dat u ruimte verspild.

Inklapbare keukenmeubels

Een andere goede oplossing voor in kleine keukens is gebruik maken van opklapbare meubels en elementen. Hierdoor kunt u zorgen voor extra werkruimte of zitplaatsen. Wanneer u deze ruimte niet nodig heeft bergt u alles gemakkelijk weer op. Denk bijvoorbeeld aan inklapbare keukenbladen.

Heeft u zelf een kleine keuken en weet u niet zo goed wat u er mee aan moet? Onze adviseurs denken graag met u mee. Kom langs voor advies in onze showroom aan de Wieken 2 in Hippolytushoef.