Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!

Soorten afzuigingen in de keuken

Een goede afzuigkap is onmisbaar in elke keuken. Niemand wil namelijk dat zijn/haar woonkamer nog een paar uur naar het gekookte eten ruikt. Maar een nieuwe afzuigkap kopen is best nog wel een klus. Waar moet u op letten en welke soort afzuigingen zijn er? Wij vertellen hier meer over.

Welke soorten afzuigkappen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten afzuigkappen met allemaal verschillende voordelen. Het oog wil natuurlijk ook wat, dus een mooi design speelt ook mee. Wij hebben een paar verschillende soorten afzuigkappen op een rijtje gezet.

De ‘traditionele’ afzuigkap

Dit is een afzuigkap die we al jaren kennen. Het is een afzuigingsysteem dat gewoon aan de wand en het plafond bevestigd zit. Er zijn alleen wel veel verschillende vormen en maten zoals rond, vierkant of als moderne wandschouw. Ook in materiaal kunt u enorm variëren. Zo zijn er bijvoorbeeld afzuigkappen van RVS, maar ook van glas. Kom langs in onze showroom om alle mogelijkheden te bekijken.

Een hanglamp

De hanglamp is een moderne en vooral mooie afzuigkap. Het is een prachtige hanglamp met de functie van een afzuigkap. Twee vliegen in één klap dus. De afzuigkap maakt weinig geluid en ziet er stijlvol uit.

Onderbouw afzuigkap

Heeft u weinig ruimte voor een afzuigkap? Dan is dit een uitstekende oplossing om toch de lucht te ventileren. Een onderbouw afzuigkap wordt gemonteerd aan de wand of onder een hangend keukenkastje. De afzuigkap is iets dieper dan de standaarddiepte van een hangend kastje waardoor de afzuigkap iets onder het kastje uitsteekt. 

Downdraft afzuigkap

Dit is een afzuigkap de onzichtbaar is als u hem niet gebruikt. Een downdraft afzuigkap wordt namelijk verwerkt in het keukenblad. Hij is daarom vooral populair in keukens met een kookeiland of hoog plafond.

Afzuiging in het werkblad

Vindt u een hangende afzuigkap niet mooi, maar wilt u wel de werking van een afzuigkap? Dan kunt u kiezen voor een afzuiging in het werkblad. Dankzij krachtige kookveldafzuiging zijn ze net zo effectief als traditionele afzuigkappen.

Plafond afzuigkap

Dit is een afzuigkap die vaak wordt gebruikt bij een verlaagd plafond. De afzuigkap steekt niet uit en is bijna niet te zien doordat het verwerkt is in het plafond. Dit type afzuigkap moet wel beschikken over een flinke zuigkracht. De afstand tussen de pannen en de afzuigkap is namelijk wat groter dan bij een traditionele afzuigkap.

Bent u opzoek naar een afzuigkap en wilt u zich goed laten adviseren? Onze adviseurs helpen u graag verder. Kom langs voor advies in onze showroom aan de wieken 2 in Hippolytushoef.