Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Keuze gootsteen en kraan

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken wordt er vaak gekeken naar de grote onderdelen en de keukenapparatuur. Veel mensen vergeten dat de gootsteen en kraan ook sfeerbepalend is voor de keuken. Dit kan komen door verschillende materialen, vormen en kleuren.

Gootsteen/ spoelbak

Het aanbod in gootstenen is enorm groot. Het zal veel mensen verbazen hoeveel verschillende en uiteenlopende designs er tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Niet alleen in design is het keuzespectrum van gootstenen breed, ook in materiaal keuze kunt u alle kanten op. Al deze mogelijkheden zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar het maakt het maken van een keuze niet altijd even gemakkelijk. Gaat u voor een gootsteen van RVS, natuursteen, kunststof of gaat u voorkeur toch uit naar de oude vertrouwde keramieken gootsteen? Wij begrijpen dat het allemaal wat onduidelijk kan zijn en zetten daarom de belangrijkste eigenschappen van verschillende gootstenen voor u op een rijtje.

Roestvrijstalen
Een RVS gootsteen is makkelijk bij te houden, kan goed tegen hoge temperaturen en is erg hygiënisch. Dankzij het duurzame karakter gaat deze gootsteen meestal lang mee. RVS gootstenen zijn te koop in elke prijsklasse en verkrijgbaar in vele afmetingen.

Keramisch
De keramische gootsteen is gemaakt van aardewerk en geeft hierdoor de keuken een natuurlijke en sfeervolle uitstraling. Het is goed hittebestendig en zal niet snel kapot gaan.

Natuursteen
Een gootsteen van natuursteen geeft de keuken een luxe uitstraling. Vaak is de kleur van het materiaal passend bij het keukenblad.

Kunststof
Een kunststof gootsteen is voornamelijk goed voor de portemonnee. De bakken zijn relatief duurzaam en zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Kunststof gootstenen zijn in populariteit veel gezakt sinds de jaren ´70, dit heeft voornamelijk te maken met de weinig spraakmakende uitstraling.

Er zijn ook gootstenen van graniet en geëmailleerd staal verkrijgbaar.

Kranen

Ook kranen zijn in alle vormen en maten verkrijgbaar. Ze zijn op te delen in eengreepkranen en tweegreepskranen. Tegenwoordig behoort een aparte kraan of “Quooker” voor kokend water ook tot de mogelijkheden.  

Eengreepskraan
De eengreepskraan komt goed van pas in een keuken waar de ruimte beperkt is. Met één greep controleert u het warme én koude water.

Tweegreepskraan
De tweegreepskraan komt het meeste voor en heeft aparte grepen voor warm en koud water.

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden voor gootstenen en kranen in uw keuken? Kom dan langs bij Kroonkeukens aan de Wieken 2 in Hippolytushoef of bel naar 0227 – 760060.