Koks kiezen Kroonkeukens!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Koks kiezen Kroonkeukens!

Keukentrends in 2019

Ieder jaar kijken we weer enthousiast uit naar de nieuwste trends op het gebied van keukens. In 2019 gaat het roer helemaal om. De trends van strakke witte designkeukens van de afgelopen jaren zijn voorbij. In 2019 gaan we voor kleur! Niet alleen op het gebied van kleuren zien we een verschuiving. Ook de materialen veranderen en we worden op meer gebieden verrast. Wij zetten de keukentrends van 2019 op een rijtje.

1.      Keuken kleurentrends

Zoals we in al aangaven gaan we in 2019 veel meer kleur terugzien in de keukens. Denk hierbij aan gewaagde kleuren zoals diepblauw, goud, koper of groene kleuren. Bij deze trend gaat het echt om durven. Durft u te kiezen voor een tweekleurige keuken of een keuken met bijzondere kleuren?

2.      Brede keukenlades

Brede keukenlades zijn gemakkelijker te plaatsen en in te richten dan keukenkastjes. De keuken wordt voorzien van een strakke en rustige uitstraling. De bovenkastjes in de keuken verdwijnen naar de achtergrond, als hier voldoende ruimte voor is, en de brede keukenlade wint terrein.

3.      Slim keukenapparatuur

Inmiddels is het al wat gewoner. Via een app uw keukenapparatuur bedienen. Denk bijvoorbeeld aan het voorverwarmen van uw oven terwijl u onderweg bent naar huis. Wanneer u thuis komt kan de pizza gelijk in de voorverwarmde oven. De koelkast met een ingebouwde camera zodat u in de supermarkt kan checken of u nog melk nodig heeft. Of bijvoorbeeld een kookplaat met een digitaal kookboek, hierdoor kunt u stap voor stap zien hoe u uw maaltijd moet bereiden.

4.      Natuurgetrouwe keuken

De natuurgetrouwe keuken is dé keukentrend voor 2019. Natuurlijke materialen worden gecombineerd op met luxe materialen, wat luxe uitstraalt. Hout wordt bijvoorbeeld gecombineerd met marmer en natuursteen.

5.      Visgraatmuur of houten schrootjes

Houten schrootjes zijn terug van weggewees, en weer helemaal hip! Een visgraatmuur kan gebruikt worden als echte eyecatcher om de keuken extra sfeer te geven. Naast een houten variant wordt tegenwoordig ook gekozen om tegels in visgraatpatroon te plaatsen in de keuken.

6.      Terrazzo aanrechtblad

Terrazzo is ontstaan in Italië. Bij de bouw van kerken werd veel marmer en graniet gebruikt. Het afval werd gebruikt voor betonnen vloeren. Omdat er op deze vloeren veel werd gelopen werd het als ware gepolijst. De kleine stukjes marmer en graniet werden zichtbaar aan de oppervlakte. Men vond dit zo mooi dat het ook voor andere producten werd gebruikt, zoals het Terrazzo aanrechtblad. Deze look komt nu weer helemaal terug en vindt zijn weg terug als trend. De Terrazzo-look komt terug in het aanrechtblad en is te verkrijgen in meerdere kleuren.

7.      Inductiefornuis

De doelstelling in Nederland is dat er in 2050 geen enkel huis meer aangesloten is op aardgas. Dit heeft consequenties op de manier van koken als u gebruik maakt van een gasfornuis of kookplaat. Steeds meer mensen stappen over op het koken met inductie. Hier wordt op ingespeeld door een fornuis te introduceren met een inductiekookplaat.

8.      Gouden kraan en gouden spoelbak

Uw keuken krijgt een echte luxe uitstaling door gekleurd metaal. Denk aan gouden, zwarte of koperen keukenkraan met bijpassende spoelbak. Haal een echte eye-catcher in huis met een gekleurde keukenkraan en spoelbak.

9.      Marmer in de keuken

Marmer oogt natuurlijk, hierdoor bent u hier niet snel op uitgekeken. Een ander voordeel is dat dat marmer een rijke uitstraling geeft. Marmer in de trends van 2019 is een gewaagde keus. Waar vroeger gekozen werd voor witte marmer staat 2019 in het teken van donkere marmer. Denk hierbij aan zwart of groen marmer.

Kroonkeukens kan samen met u de perfecte keuken samenstellen, eventueel in combinatie met een van de trends uit 2019! Wilt u contact met ons opnemen om te zien of wij iets voor u kunnen betekenen? Dan kunt u ons contactformulier gebruiken of bellen naar: 0227 - 76 00 60.