Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Keukenopstellingen

Wanneer u een nieuwe keuken wilt aanschaffen begint u uiteraard bij het begin: de opstelling. De opstelling van de keuken is erg belangrijk. U gaat de keuken voor een lagere tijd gebruiken en het is dus verstandig om hier goed over na te denken. In dit artikel leggen wij u enkele opstellingen voor om zo de keuze wat te vergemakkelijken.

U-keukens

Bij de U-keuken kan één vlak gebruikt worden als eetgedeelte. Uiteraard zal hier wel genoeg ruimte voor moeten zijn. Een U-keuken heeft ruimte genoeg voor extra apparatuur zoals een waterkoker, koffiezetapparaat of ander apparatuur. Ook is er genoeg ruimte voor een grote spoelbak en een ruim fornuis. Overigens is een U-keuken erg handig, doordat alles binnen handbereik ligt. Zo zijn er meerdere vlakken die verschillend ingedeeld kunnen worden. Wanneer u over veel ruimte beschikt kunt u bijvoorbeeld één van deze vlakken losmaken en los in de ruimte plaatsen. Op deze manier kunt u een bar of eettafel creëren, maar als u niet veel ruimte tot uw beschikking heeft is de U-vorm het meest gunstig.

G-keukens

Dit type keuken is erg vergelijkbaar met de U-keuken, maar de G-keuken heeft nog een uitbouw in de opening van de U. Deze uitbouw wordt ook wel een schiereiland genoemd en kan gebruikt worden als eettafel of bar. De indeling kan erg divers zijn en dat komt doordat er meerdere hoeken zijn. Zo kunt u er voor kiezen om de kookunit met afzuigkap op het schiereiland te plaatsen. Ook kunt u van het schiereiland een hoge wand maken. Dit doet u door hier apparatuur te plaatsen zoals een combimagnetron, oven, koelkast en koffiezetautomaat. 

Hoekkeukens

Met een hoekkeuken bent u ervan verzekerd dat u maximale flexibiliteit heeft om te kunnen koken en om spullen op te kunnen bergen. Zo kan er in de verloren hoek een draaicarrousel geïnstalleerd worden. Hiermee maakt u toch gebruik van een zogenaamde onbruikbare keukenhoek.

Eilandkeukens

Wanneer u een eiland in uw keuken heeft valt dit meteen op en accentueert het de stijl van het geheel. Het is ook mogelijk om het eiland tussen de woonkamer en de keuken te laten plaatsen. Hierbij moet gelet worden op dat het eiland wel bij de stijl van het huis en de keuken past. Ook is er keuze uit een eiland met bijvoorbeeld een lang of kort werkblad, een ingebouwde spoelbak of een verzonken fornuis. Door krukjes of zitjes toe te passen zal het eiland naast functionaliteit ook een sociale functie krijgen.

Parallel keukens

In een parallel keuken is er een rechte keuken met daar tegenover een tweede rij met keukenelementen is. Door beide kanten te voorzien van werkbladen word de keuken optimaal benut en is er plek voor vele functionaliteiten. Ook kan één kant ingedeeld worden als kastenwand met een inbouwapparaat of zelfs meerdere apparatuur. Het is overigens handig dat u genoeg ruimte overhoudt, want anders zult u problemen ervaren met het openen van kasten en lades. Het is ook handig om de kookunit, de spoelbak en de vaatwasser in hetzelfde keukenblok te laten installeren. Op deze manier ontwijkt u problemen met bewegingsvrijheid.

Rechte keukens

Met een rechte keuken kunt u gemakkelijk uw weg vinden in een kleinere ruimte en de keuken is daardoor zeer gangbaar. Deze vorm heeft genoeg plaats voor een spoelbak, kookunit en er is ook nog ruimte voor gewenste inbouwapparatuur zoals een koelkast, vaatwasser en combimagnetron. Hierdoor wordt de ruimte optimaal benut.

Wilt u meer weten over de opstelling van de keuken? Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier of telefonisch via 0227 – 76 00 60. U bent ook welkom in onze showroom aan De Wieken 2 in Hippolytushoef.