Koks kiezen Kroonkeukens!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!

Industriële keuken creëren

Een echte trend op het gebied van wonen en keukens is de industriële look. Deze industriële stijl gaat samen met robuuste details, stoere materialen en doet denken aan een oude fabriek. Dit kan gemakkelijk worden doorgevoerd in de keuken. Wilt u ook een stijlvolle industriële keuken? Dit is gemakkelijk te creëren, wij geven tips.

Industriële kleuren

Zwart, grijs en betonkleur komen vaak als eerste naar boven als we denken aan industrieel. Toch hoeft een keuken helemaal geen donker vlak te worden. Met een vleugje kleur kan de keuken al wat frisser tonen. Een army groene kleur past perfect bij deze stijl. Ook schoolbordverf is erg leuk om te verwerken in de industriële keuken en is tegenwoordig verkrijgbaar in diverse kleuren. Verf met een matte finish staat het mooist bij deze stijl.

Gebruik van materialen

In een industriële keuken kunt u diverse materialen gebruiken. Denk hierbij aan stalen voorwerpen als opbergmanden van staal of stalen plankhouders. Ook leer pakt goed uit in de industriële keuken. Maak van zwarte stukken leer handgreepjes voor de keukenkastjes. Verweerd en gebruikt hout kan dienen als keukenkastje of plankje in de keuken. Met oude accessoires geeft u een echte industriële sfeertje aan de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een metalen draadmand, een houten broodplank of oude flessen en blikken.

Zwarte stoere kraan

Een zwarte kraan is een echte blikvanger en kan niet ontbreken in de industriële keuken. De zwarte kraan van Quooker is hier perfect voor. Deze kookwaterkraan maakt uw industriële keuken compleet. De kraan is energiezuinig, waterbesparend, veilig en tijdbesparend. De kraan met zwarte finish is verkrijgbaar in diverse modellen: met een ronde of met een hoekige uitloop. De kraan is een mengkraan en kokendwaterkraan in één. Daarnaast kan er ook een bijpassende zwarte zeeppomp worden geleverd, waardoor u één geheel in uw industriële keuken hebt.

Vloer en verlichting

De ideale vloer voor een industriële keuken is een gietvloer. Het heeft een robuuste look en is daarnaast zeer praktisch in de keuken. Liever geen gietvloer? Dan is een betontegel of pvc vloer ook zeer geschikt. Verlichting zorgt altijd voor sfeer, ook in de keuken. Licht kunt u plaatsen aan de onderkant van kastjes of planken om de werkplek uit te lichten. Ook het licht aan het plafond kunt u volledig aanpassen aan de industriële uitstraling. Kies voor een oude fabriekslamp, een stalen balk met lichtpeertjes of een spot met industriële look om uw keuken helemaal af te maken.

Bij Kroonkeukens hebben wij diverse soorten keukens in het assortiment, zo ook keukens met een industriële look. Bent u nieuwsgierig? Loop dan eens binnen in onze showroom aan de Wieken 2 in Hippolytushoef, wij laten u graag alle mogelijkheden zien. Voor meer informatie belt u naar 0227 76 00 60.