Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Keukenverbouwing in 1 week!
Koks kiezen Kroonkeukens!

Duurzaam koken

Verantwoord koken is anno 2017 veel meer dan alleen koken op groene stroom of gas. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om uw steentje bij te dragen aan een goed milieu.

Groene apparatuur

Veel elektriciteit kan worden bespaard door gebruik te maken van groene apparatuur en de keuken slim in te richten. Alle apparaten hebben tegenwoordig een energielabel. De labels lopen van A+++ tot en met G, waarbij A+++ het meest duurzaam is. Hoe duurzamer het apparaat, hoe minder energie het verbruikt. Let hier dus op bij de aanschaf van uw afwasmachine, koelkast en combi-oven.

Water besparen in de keuken

Wist u dat in de keuken 10% van het totale watergebruik wordt opgemaakt? Afwassen, koken, drinken… het gaat sneller dan u denkt! Alle beetjes helpen om water te besparen. Was bijvoorbeeld af met een teiltje en laat niet de kraan aanstaan. Heeft u dorst? Vul dan een glas water en hang niet onder de kraan. Dit zijn ‘maar’ een paar liters per dag maar dat loopt op tot heel wat liters per jaar.

Verder zijn er steeds meer nieuwe ontwikkelingen op het gebied van waterbesparing. Zo bestaan er waterbesparende kranen en volumestroombegrenzers. Met een elektronische kraan, mengkraan of een zelfsluitende kraan kunt u tot wel 50% water in uw keuken besparen.

Duurzaam koken

Kookt u het liefst elektrisch? Kies dan voor groene stroom. Deze stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Kookt u toch liever op gas? Kies dan groen gas. Deze heeft dezelfde kwaliteit als aardgas maar is verantwoorder. Het wordt schoon geproduceerd en is hernieuwbaar. Hierdoor is het niet belastbaar voor de natuur.

Ook zijn er manieren om duurzame manieren te gebruiken tijdens het dagelijks koken. Kook bijvoorbeeld in zo min mogelijk water. Als aardappelen en groenten voor de helft onder water staan is het al voldoende. Voor rijst hoeft u maar twee keer het gewicht van de rijst aan water te gebruiken. Op deze manier blijven ook de vitamines beter behouden. 

Doe altijd de deksel op de pan wanneer u water aan de kook brengt. Doordat er meer warmte bespaard blijft, zal het water sneller koken. Wanneer uw oven bijna klaar is kunt u deze alvast uit zetten. Het duurt vaak lang voordat de oven echt is afgekoeld als deze uit staat.

Loop eens binnen in onze showroom aan de Wieken 2 in Hippolytushoef. Wij adviseren u over de diverse mogelijkheden voor een duurzame keuken en komen er samen met u uit wat het beste bij u past. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0227 – 76 00 60 of het contactformulier invullen.